Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/guzvara

Marketing

Fina pita

Svi ste, vjerojatno, barem jednom držali u ruci knjigu DOMAĆI KOLAČI.
Moja se knjiga već i sama otvara na stranici s receptom "Fina pita".
U receptu ćete naći kako se treba pripremiti "750 g voća", i ja sam je radila od marelica, od krušaka miješanih s kupinama (isto jako fino!), ali kako su jabuke "sjele", ni jedno voće nije!!!
Zato se najčešće radi ovako, na veliko veseljo mojih ukućana!


Tijesto:

250 g brašna (pola oštrog, pola mekog)
150 g margarina
1 žumanjak
malo mlijeka
60 g šećera


Umijesiti prhko tijesto, pa ga ostaviti u hladnjaku da odmara 1/2 sata. Razvaljati ga u veličinu protve (one normalne cca. 34 x 21 cm), namazati ga pekmezom od ribizla (višnje, marelice, borovnice, i sl.).

fina pita

750 g oguljenih jabuka naribati na namazano tijesto, pospite šećerom, vanilin šećerom, cimetom, pokapajte limunom i rumom.

fina pita

Biskvit:

3 jaja
50 g šećera
60 g brašna
Ja dodam i onaj bjelanjak preostao od prhkog tijesta. Biskvit napraviti uobičajeno, pa preliti preko jabuka.

fina pita

Sve peći 45 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 C.

fina pita

Uživajte.
Vaša Lorna

Post je objavljen 16.12.2008. u 16:43 sati.