Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Održana godišnja skupština AVH

Regija i Mediteranski dijalog bit će posebno važni za Hrvatsku kao članicu NATO-a, rekao je na godišnjoj skupštini Atlantskog vijeća Hrvatske veleposlanik RH pri NATO-u mr.sc. Igor Pokaz. Skupština je održana 8. prosinca na Fakultetu političkih znanosti gdje je Pokaz imao priliku dati viđenje NATO-a u idućoj godini. Između ostalog, Pokaz je naglasio da se u Bruxellesu željno iščekuje nova američka delegacija koja bi trebala puno više raditi na bilaterali i multilaterali, ali i stav Rusije u idućih par mjeseci.


Ljetni seminari na otoku Šipanu jedan je od najpoznatijih načina promocije NATO-a Atlantskog vijeća Hrvatske

Hrvatska delegacija se polako popunjava i priprema za prelazak u glavnu zgradu gdje su izaslanstva država članica. Da bi naša zemlja to i postala potrebno je da sve članice ratificiraju pristup Hrvatske u svojim parlamentima. Trenutačno je najveći problem kanadski parlament koji ne zasjeda zbog izvanrednih političkih okolnosti i krize vlade. Ako se krene u nove izbore, Hrvatska neće imati priliku sjediti u Strasbourgu za stolom kao članica, već u sastavu 26 plus 2.

Stalna transformacija i sveobuhvatni pristup operacijama je NATO-ov imperativ koje će Hrvatska morati provesti i među svojim vojnim snagama, rekao je vojni izaslanik RH pri NATO-u general mr.sc. Drago Lovrić. Hrvatska će morati u skoro vrijeme odrediti časnike koji će raditi u NATO stožeru i NATO zapovjedništvima.

U nastavku svoja su izvješća dali predsjednik AVH prof. dr. Radovan Vukadinović, predsjednica Odbora mladih AVH mr.sc. Đana Luša te predsjednik Nadzornog odbora prof. dr. Radule Knežević. U opisu aktivnosti kroz ovu godinu prof. Vukadinović naglasio je i potporu te suradnju s OPSA-om, a najavljene su i brojne aktivnosti, ponajviše u akademskih krugovima, kojima će AVH promovirati NATO u Hrvatskoj i regiji.

Vedran Obućina

Post je objavljen 09.12.2008. u 08:58 sati.