Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

BeatNocha

White Denim
Workout Holiday
Fulltime Hobby, 2008.


Image Hosted by ImageShack.us

Ok, šta imamo ovdje?

Bend iz Austina u Texasu, nastao 2006., u kojem sviraju Josh Block, James Petralli i Steve Terebecki. Sviraju ludu mješavinu panka, bluza, psihodelije i roka, snimaju se po autima i kombijima, izdaju extended play izdanja i albume za internetske stranice i male izdavačke kuće, nude svoju glazbu isključivo preko skidanja i vinila. Nema cedea. Barem ne u Americi.

Zvuče ko nekomercijalna verzija The Hivesa. Kao Jon Spencer u veš mašini. Kao Stoogesi koji vole jazz. Kao Hendrix kojemu se ne da solirati. Kao Strokesi koji ne rade singlove. Kao Black Flag kojima je neko popalio pedale. Kao LCD Soundsystem na kemoterapiji. Kao Antony Hegarty sa smislom za humor. Eksperimentalni garažni rok.

Majstori kaosa i nereda sa glazbom koja je jako dobro smišljena, izstrategizirana, uvježbana i editirana, a zvuči, i to joj je adut, kao da nije.

Ok, ko može uživati u ovom jako dobrom debiju?

Svi kojima radijski rok ide na živce.

Toliko.

Dobre: Let's Talk About It, Shake Shake Shake, Sitting, Mess Your Hair Up, Heart From Us All, All You Really Have To Do, Look That Way At It, Don't Look That Way At It, IEIEI

p.s.

Chairlift
Does You Inspire You?
Kanine Records, 2008.


Image Hosted by ImageShack.us

Ok, šta imamo ovdje?

Bend iz Brooklyna, nastao 2005., u kojem sviraju Aaron Pfenning, Patrick Wimberly i Caroline Polachek. Sviraju mračnjački sint pop žešće a la osamdesete kojeg miješaju sa folky, afro i sličnim pomodnim williamsburškim utjecajima. Zvuče kao The Knife bez koncentracije. Proslavila ih je pjesma «Bruises», tj. reklama za i-Pod nano u kojem je bila ta stvar. Riječi su im dobre. Ima super stvari. Cijeli album tako-tako. Burito-burito.

Dobre: Bruises, Garbage, Planet Health

BeatNocha 11.12.08., 18.00, 98,4MHz:

Image Hosted by ImageShack.us

Za posljednju ovogodišnju recenziju - četvrti najbolji novozelandski folk duo, Bret McKenzie i Jemaine Clement, poznatiji kao Flight Of The Conchords. Ne bi bilo u redu da godina završi a da ne slušamo "Business Time", "The Most Beautiful Girl (In The Room)", "Robots", "If You're Into It" i "Inner City Pressure" iz najbolje humoristične serije koju je HBO ikad izasrao u civilaziciju a da je namijenjena ljubiteljima glazbe koji misle svojom glavom i nisu zapeli u razvoju. Dakle, u četvrtak je band meeting. Ek? Present!

Pozdrav.



Post je objavljen 08.12.2008. u 17:08 sati.