Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magaracblog

Marketing

Stegnte remen, srušimo vladu

Nakon velebnog uspjeha nedavnih prosvjeda, koji su izgledali kao totalni fijasko ne mogu a da ne osjetim zadovoljstvo dosad napravljenim.
Najava prosvjeda je sigurno djelovala na odluku vlade da odustane od zamrzavanja plaća, možda nije puno utjecalo ali i sama ideja da bi narod mogao masovno na prosvjede je sigurno djelovala na članove vlade.
Mali odaziv na prosvjede čemu je pomoglo i loše vrijeme je sigurno oraspoložio vladajuće i unijelo u njih osjećaj samopouzdanja i sigurnosti. Sad im se čini da sitiaciju imaju pod kontrolom, i to je upravo ono to nam treba.

Sad je vrijeme da se krene u drugu fazu rušenja vlade, moramo poslušati njihove govorancije o štednji i stegnuti remenje.
Naime, vlada poziva na štednju i zaustavljanje zaduživanja kao da ne shvaća da oni svoju vlast i punjenje proračuna temelje na trošenju i zaduživanju. Ako poslušamo vladu i stegnemo remen, proračun će se slabije puniti, i vlada će biti u problemima. Vlast već godinama kupuje mir raznim povlasticama i uslugama raznim interesnim skupinama, bez para vlast gubi njihovu podršku i pada.
Sva želja za pravdom i poštenjem nestaje kad vlada da pare. Eto, na primjer recite mi kad su to masovno profesori štrajkali zbog loših uvjeta rada, neulaganja u dodoatno educiranje profesora, prilagođavanje školstva novom dobu.... povišica je jedini uzrok i svrha svih štrajkova. Slično je i kod drugih.

Zato sada u ovoj fazi moramo stegnuti remen. Umjesto odlaska na kavu prošećite parkom, umjesto subotnjeg izlaska gledajte Ples sa zvijezdama, kupujte samo ono najnužnije.
Svaka kuna je bitna. Kamen po kamen, ruševina. Kuna po kuna, bankrot.

Također preporučam da kupujete u Konzumu, jer će njihovi rokovi u kojima plaćaju robu pripomoći općoj nelikvidnosti i naravno kupujte Hrvatsko u Konzumu jer ćete tako brže pridonijeti slabljenju i kolapsu našeg gospodarstva.

Osim građana velik dio u rušenju vlade već obavljaju banke koje podizanjem kamata i sve manjim kreditiranjem građana i firmi potpomažu slabljenju potrošnje.

A posebno će veselo biti ovog ljeta kad se počnu bilježiti rekordni nedolasci gostiju na Jadran. U svrhu uništavanja turističke sezone mislim da bi slijedeće godine resorni ministar morao poraditi na vrijeđanju još nakih naroda, npr. Poljaka, Nijemaca i Talijana jer ovo s Česima nije donijelo dovoljno loše rezultate.

******************************************************

Možete ovo gore shvatiti kao ozbiljam poziv ili kao sprdanciju, ali činjenica jest da vlada, a i mnogi drugi nemaju pojma što se događa (ili ne žele da imaju).
Ono što vidiim jest to da se svi trude da sve ostane po starom i napraviti će sve samo da se ne napravi ništa, ni prave reforme, ni prave ideje, ni pravo pokretanje gospodarstva, ništa. Sve što žele je da bude sve kako je i bilo do sada, da se troši koliko te volja. Da se nađe netko tko će dati pare, da se ne treba gnjaviti dosadnim reformama.

Ova mi kriza više liči na ovisničku nego na ekonomsku krizu. Postali smo ovisni o jeftinom novcu koji dolazi bez puno zapreka i sad kad smo se navukli na pare, a para nema, sad je kriza.
To je kao i drogeraš koji se osjeća super i superiorno kad je nadrogiran. S vremenom mu je, da bi se osjećao super, trebalo sve više droge, ali onda su se pojavili problemi. Potrošio je svoje novce, pokrao je i prodao obiteljsko srebro, prijatelji mu više ne posuđuju, a on bez droge više ne može i sad je u krizi, i misli da je kriza nastala sad kad više nema para za drogu.
Sad misli da bi možda bilo dobro da prekine s drogiranjem kao što i vlada sada počinje govoriti da bi trebalo početi štedjeti, ali sve je to varka. Uspije li od koga što užicati opet će sve po starom, i zaboravit će se kriza, jer je glavno je da nam je sad dobro, a za poslije ćemo se već nekako snaći.

***************************************

Postolar Tripper: Na rubu ponora





Post je objavljen 07.12.2008. u 17:49 sati.