Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mindbuilding

Marketing

Neven - čarobna biljka

Ljekovite osobine nevena dobro su poznate čovjeku već tisućama godina. Nevenom kao prirodnim lijekom služili su se dr. Kneipp, dr. Steiger, dr. Bonn, sv Hildegarda, Albert Velilki i mnogi drugi.
Neven je vrlo koristan za probavni sustav, potiče izlučivanje otrovnih tvari, čisti krv, i djeluje protiv gljivičnih oboljenja. Poznat je i kao antiseptik koji liječi hemoroide, proširene vene, ekceme, herpes simplex, opekline, sve vrsta mrlja na koži, uključujući i staračke pjege.
Dr Bonn ga naziva i najvažnijim lijekom protiv raka i oboljelima preporučuje da duže vremena piju nevenov čaj. Nevenova mast učinkovito pomaže kod čireva na dojkama, pa čak i karcinoma. Čaj se koristi za regulaciju mjesečnice i ublažavanje menstrualnih tegoba. Obzirom da regulira rad estrogena, regulira menstruaciju, ublažava tegobe kod analnih i ginekoloških infekcija te štiti od raka grlića maternice, često ga nazivaju "ženskim čajem" Nevenova mast i rakija od nevena se učinkovito koriste za liječenje raka kože, te raka dojke i maternice. (Dr. Nikola Gelenčir, Prirodno Liječenje Biljem).

Ostali dobri savjeti za prevenciju karcinoma dojke:
1. Smanjite stres. Ne možete kontrolirati svoju okolinu, ali možete naučiti kontrolirati svoje reakcije na nju.
2. Hranite se zdravo i raznoliko. Izbjegavajte zasoljenu, začinjenu, masnu i konzerviranu hranu.
3. Redovito vježbajte. Najbolja je žustra šetnja po čistom zraku ili plivanje.
4. Pijte zeleni čaj (ne više od 2 šalice dnevno)
5. Nosite grudnjak što rjeđe možete (stalni pritisak ograničava limfni sustav da izbaci sve toksine koji se zadržavaju u tkivu, a direktna posljedica toga je lošiji izgled i zdravlje grudi.)
6. Redovito masirajte grudi (detalji na: http://www.tportal.hr/lifestyle/zdravlje/fset.html). Dobro je u kožu utrljati eterična ulja ili nevenovu mast.
7. Tuširajte grudi naizmjenično hladnom i toplom vodom čime ćete poboljšati prokrvljenost grudi
8. Redovito se samopregledavajte
9. Redovito odlazite na ultrazvuk i mamografiju (učestalost pregleda ovisi o godinama)
10. Neravnoteža estrogena jedan je od glavnih uzročnika karcinoma. Zato konzumirajte tzv. ženske biljke: soju, lan, nevenov čaj (mast), ulje noćurka.
11. Redovito pijte jabučni ocati
12. Pijte što više vode


Post je objavljen 05.12.2008. u 14:55 sati.