Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framavosta

Marketing

DOŠAŠĆE/ZORNICE

"Adventske zornice imaju neku posebnu draž. Jedni kažu da jedva čekaju da pođu na tu ranu jutarnju euharistiju, da se tamo raspjevaju i da se u ranu zoru nekako duhovno osvježeni vraćaju kući. Drugi pak kažu da im je teško misliti na te dane, jer bi htjeli svaki dan prisustvovati zornicama, a ipak je teško rano ustajati svaki dan. Vjernici u gradu često ne znaju što zornice znače. Oni rano ustaju, nose djecu u vrtić, odlaze na posao, i tko da još misli na svoju religioznu dimenziju u rano jutro..."(T.Ivančić)

Dragi moji ljudovi, evo prošlo je već par dana od početka zornica.yes
Najveći dio ekipe s frame svako jutro sastaje se u crkvi Presvetog Srca Isusova na Voštarnici, gdje dan počinjemo sa jutarnjom misom u 6:00h!
Naša časna Luce svako nas jutro uveseljava novim/starim pjesmama, zbor neumorno pjeva, a i mi im pokušavamo našim promuklim glasovima u ranim jutarnjim satima koliko možemo pomoćithumbup...sve u svemu iako se nije lako probuditi, sve muke prođu kad svi zajedno u prepunoj crkvi slavimo svetu misu....među ljudima se osjeća neko posebno zajedništvo....a nakon mise naša časna Korona pripremi nam kavicu i doručak, pa se nastavimo družiti u prostorijama Župe....stvarno nam je super....a to nam je i dobar uvod za obećanja koja ćemo uskoro imati....
veliki pozdrav i vidimo se ujutro u "Srca"....mah
bvb


Post je objavljen 03.12.2008. u 12:47 sati.