Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/eviltwin

Marketing

Mršavo prase

Vanjkin stric i strina još tamo u Kislovodsku imali su mršavo prase. Imali su i šest debelih, ali Vanjki je najdraže bilo mršavo prase, toliko da mu je dao ime, iako u onom kraju nije običaj prasadi davati imena, za razliku od ovaca i pogotovo krava. Ime mu je dao po stricu, iako je i stricu i strini milije bilo svih onih šest debelih prasaca nego Konstantin Pavlovič ili od milja Kosja Pavlič. Strica se Vanjka nikad nije usudio zvati tako skraćenim imenom, pa je možda Kosji zato i dao to ime i često, kad je imao što neugodno raspraviti sa stricem, radije je na istu temu popričao s Kosjom Pavličem. Takvi su razgovori redovito bili uspješniji i veseliji, a i rečenice su bile kraće, jer je umjesto "poštovani gospodine striče Konstantine Pavloviču" (na što je redovito trebalo čekati po nekoliko mučnih minuta na odgovor poput "izvoli, sinko") dovoljno bilo reći "hej, Kosja!" da mršavi praščić veselo poskoči, namigne i cikne "hej, Vanjka!".

More se prelilo skroz preko rive i dalje. Vanjka je bio daleko, ali je to mogao vidjeti zahvaljujući televiziji. U tom se trenutku zbog nečeg sjetio Kosje Pavliča.



U pozadini se čuje: The Flaming Lips - Yoshimi Battles the Pink Robots Pt. 1. i Pt. 2. i sve drugo iz tog mp3 foldera (oh-oh-oh-what is love and what is hate
and why does it matter)
Ako itko ima pravo da se sobom ponosi, i da bude sobom zadovoljan, to sam ja. Jer ja sam pisao o Koloseju, i gladijatorima, i mučenicima, i lavovima, a nisam ni jedan jedini put upotrijebio izraz "zaklan Rimljanima za zabavu". Ja sam jedini slobodni bijeli čovjek u zreloj dobi komu je to pošlo za rukom otkad je Byron izmislio taj izraz.

"Zaklan Rimljanima za zabavu" zvuči odlično prvih tisuću i sedamsto ili osamsto puta, ali nakon toga počinje bivati dosadno.

Mark Twain (Naivčine na putovanju)


Post je objavljen 02.12.2008. u 12:25 sati.