Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković u Bruxellesu, Oslu i Helsinkiju

Nakon Cipra, Poljske i Moldove, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković u Bruxellesu nastavlja europsku turneju sudjelovanjem na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a, 2. i 3. prosinca, priopćilo je danas ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Nakon Bruxellesa, Jandroković će u srijedu potpisati "Konvenciju o kazetnom streljivu" u Oslu, a od četvrtka u Helsinkiju sudjelovati u radu dvodnevnog 16. sastanka Ministarskog vijeća OESS-a.

Prvog dana boravka u Bruxellesu Jandroković će sudjelovati na Radnom ručku ministara vanjskih poslova NATO-a i pozvanih zemalja s ministrima vanjskih poslova Mediteranskog dijaloga NATO-a, kao i na sastanku Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a.

Drugog dana Jandroković nastavlja sudjelovanje na spomenutom sastanku, a prisustvovat će i sastancima Komisije NATO-Gruzija i Komisije NATO-Ukrajina, dodaje MVPEI.

U Oslu će Jandroković u ime Vlade RH potpisati "Konvenciju o kazetnom streljivu" (Convention on Cluster Munitions). Na svečanoj ceremoniji potpisivanja sudjelovat će predstavnici 107 zemalja koje su u svibnju 2008. godine u Dublinu prihvatile tekst Konvencije.

Nakon potpisivanja Jandroković će govoriti o ulozi Hrvatske u donošenju Konvencije.

MVPEI dodaje da će u Helsinkiju u četvrtak i petak Jandroković sudjelovati na 16. sastanku Ministarskog vijeća OESS-a. U glavnome gradu Finske će se 4. prosinca održati i sastanak Američko-jadranske povelje na kojem će potpisom zajedničke izjave u formi Dodatka (Addenduma) Povelji, ministri vanjskih poslova zemalja članica izraziti potporu pristupanju novih članica - Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Povezano:
BiH i Crna Gora pozvane u Jadransku povelju, 26. rujna 2008.

Post je objavljen 01.12.2008. u 11:48 sati.