Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Scheffer u Afganistanu

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer nakratko je 26.i 27. studenog posjetio Afganistan. Tijekom posjeta se susreo s predjsednikom Karzaijem i zamjenikom zapovjednika ISAF-a generalom Jim Duttonom kako bi dobio najnovija saznanja o političkom i vojnom stanju u Afganistanu.


Foto: NATO

Susret s Karzaijem je iskorišten kako bi se razgovaralo o napretku u registraciji birača za predsjedničke i parlamentarne izbore koji će se održati iduće godine.

«Ovdje smo da pripremimo temelje kakobi Afganistan bio potpuno neovisna država s vrlo jakim sigurnosnim snagama i obučenom vojskom», rekao je Scheffer. Glavni je tajnik posjetio i Koordinacijski centar granice na Khyberu na afganistansko-pakistanskoj granici i iz prve ruke se upoznao sa suradnjom između Afganskih nacionalnih sigurnosnih snaga, ISAF-a i njihovih pakistanskih sigurnosnih kolega.

«Ovaj prostor predstavlja vrlo stvaran napredak u afganistansko-pakistanskoj sigurnosnoj suradnji kao životno važnu poveznicu između dviju zemalja, rekao je Scheffer poželjevši bolju suradnju kao temelj u njihovim vezama.

Scheffer je posjetio i američke trupe ISAf-a u Jalalabadu te podijelio ručak za Dan zahvale pa im je tom prilikom i zahvalio na predanosti i profesionalizmu. Glavni tajnik je nastavio turneju posjetivši francuske snage u Surobiju, a prije povratka u Bruxelles razgovarao je s posebnim izaslanikom Vijeća sigurnosti UN-a Kai Eideomo koordinacijskoj ulozi UN-ove misije u Afganistanu.


Post je objavljen 29.11.2008. u 21:25 sati.