Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sahovski-lovac-pazin

Marketing

ZATVORENO PRVENSTVO ŠAHOVSKOG KLUBA LOVAC 2008.

ZATVORENO PRVENSTVO ŠAHOVSKOG KLUBA »LOVAC«



Mrkaljević pred pobjedom





PAZIN -

U Pazinskom su ŠK »Lovac« obavili sve potrebne radnje pri Hrvatskom šahovskom savezu u smislu dobivanja potrebnih registracija i licenci za pristup ligaškom natjecanju te će kao novaci s ligaškim natjecanjem startat u Četvrtoj hrvatskoj ligi. Kako bi rangirali igrače, a i kao svojevrsnu uvertiru pred premijerno ligaško natjecanje organizirano je zatvoreno prvenstvo kluba koje se održava u Spomen Domu u prostorijama Umirovljenika Grada Pazina. Desetak igrača, po Bergerovom sistemu u 9. kola traži prvaka kluba. Prvenstvo je ušlo u samu završnicu, naime odigrano je osam kola i prije zadnjeg kola u najboljoj poziciji je Mrkaljević kojem je u zadnjem kolu dovoljan remi da ponese titulu prvog igrača kluba. Neizvjesna je borba za viceprvaka, otkako imaju isti broj bodova, koja se vodi između Rafaelića i Sadikovića, a upravo međusobni dvoboj te dvojice u zadnjem kolu dat će odgovor na to pitanje. Posljednje, 9. kolo igra se u utorak 4. ožujka u 18 sati.
Rezultati 8. kola: Ljuština - Sadiković 0:1, Rafaelić - Mrkaljević 1:0, Milanović - Pilat 0,5-0,5, Prpić - Jovičić 1:0, Pastorčić - Krstić 0,5-0,5.
Poredak: Mrkaljević 7, Rafaelić i Sadiković 6, Prpić 5, Milanović i Pilat 3,5 boda, Jovičić 3, Pastorčić 2, Ljuština i Krstić 1,5.


Post je objavljen 08.10.2008. u 15:54 sati.