Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lajavakuja

Marketing

ŽGARAVICA

Evo ga na, došel je i taj dan. Dan kad su otvoreno kupljene cele novine i svi novinari skup s njima. Do teg dana bismo mogli govoriti o potkupljivanju, a danas, gda sam zela te novine bilo je očito kak je stvar gotovs. Prije pol godine pričal mi je jen šulkolega kak je, nakon kaj je jednu novinarku zelo na zub par nadobudnih novinara, nazval čif jenega velkog oglašivača i rekel da im pas mater kad bu vidli još njegove reklame na telki. ondak je bilo ovak: kjurac, pa ne bumo valjda radi tega popušili deset milja. dečki čkomite. i posle toga ni reči više o temu, a baš je postalo zanimljivo i baš se čekal rasplet. kad mi je to pričal rekla sam mu kaj se čudi, to više nigdo nemre zaustavit, to smo si sami napravili, em smo glasali za uslužništvo em smo sami valjda takvi. tih nekoliko kaj nije nek idu meditirat na vrh slemena, ispod odašiljača, nek se spoje s prirodom ili strujom.
Evo ga na, i danas kupim novine i vidim da ih je kupil striček. valjda na pol, jer je pol naziva novina njegovo. valjda bu drugi tjedan kupil celi naziv i cele novine. nu, to je samo nastavak onog s telke. dakle, država to sem ja. država određuje, ja ubirem, jer sam ja država. kupiš kod mene i odradil si ono kaj ti veli država, a država veli kaj ja velim. i da nisi slučajno kupoval drugdje mamicu ti ivičinu i maričinu. i onda kaj. kaj u tak kupljenim novinama moremo pročitati kaj kaj. bute se načekali da u emisiji koju sama telka koja je proizvodi nagrađuje a zove se potrošački kod namerače nekog velkog oglašivača. princip je jednostavan: ja tebi lovu, ti mene reklamiraš, al ne kenjaš po meni bez obzira kaj ja kenjam po tebi.
Tak je i s novom novinom v gradu kaj se deli ko i udžbeniki "besplatno". Nutra sretna obitelj piše članke, a glavni se i slika. Da nije prestrašno bilo bi fakat smešno, al po dosad učinjenom iste ekipe mislim da se je boljše prikloniti ovom prestrašnom. i onda kaj? Moremo li opće trabunjati o novinarskoj slobodi i slobodi medija? Dakle, ispada s jedne strane da se mali mogu zajebavati, razvlačiti i čerečiti po medijima, a veliki i ak delaju kaj hoćeju protu svih zakona prirode i društva piši ga vrit. Negda si rekel nekaj protiv partije i plival si pod lampama u petrinjskoj, danas nemreš reć ništ. Zaprav moreš reć sve i derat se i urlikat i pjevat protu, no nigdo te ne zeme za ozbiljno, jer si mali i sam čovek. Jer zaprav i nisi čovek bez jahte, dvorca i zlatnog trgovačkog lanca. Ti si drek koji bu od nove godine dobil svoj broj i preporuku o čkomitisu.
Je to ono za kaj smo se borili, nu? Da putem do kućice zločeste vještice bacamo mrvicu za mrvicom ponosa e da bi se tam prežderali svakojakih poslastica do neumitne nacionalne žgaravice. Što slijedi dobro znamo iz bajke o iveku i marici. ili treba ponoviti čitanje?

Post je objavljen 29.11.2008. u 11:13 sati.