Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/jorgovan57

Marketing

Siguran spas Hrvata - krunica

Kad je završio Drugi svjetski rat, u Beču su ostale četiri velike sile, u njihovim se rukama nalazila vlast. Među tim silama bila je i Rusije. U Beču je tada pastoralno djelovao franjevac o. Petar Pavliček, čovjek pun Božjeg žara. Svu nadu stavio je u Mariju i moljenje svakodnevne krunice. Osnovan je "Pokret krunice". Kad je broj onih koji su svaki dan molili krunicu narastao na pola milijuna, Rusija se, s Hruščovom na čelu, najednom povukla iz Austrije. Bila je godine 1955.
Povukla se bez obrazloženja, a jedini uvjet koji je postavila Austriji bio je: neutralnost. I dok je u svim susjednim zemljama Rusija ostala, Austrija je, na čudenje čitavoga svijeta, ostvarila potpunu slobodu. Očita Gospina milost.

Kad je godine 1991. planuo rat, po uzoru na o. Pavličeka, organizirali smo u Hrvatskoj "Pokret krunice za obraćenje i mir". Bila je godina 1993. I kad smo dvije godine svakodnevno molili krunicu, kad je broj molitelja narastao na 32.000 dnevno, najednom je Gospa pokazala svoju moć. Pothvatom "Oluja" neprijatelj je svladan, a to se zbilo baš na Gospin blagdan, na dan Gospe Snježne, 5. kolovoza 1995., u Kninu. Hrvatska je ostala slobodna. Svima nama je ostala u pameti zanimljiva pojava da je veliki dio naših vojnika nosio oko vrata Gospinu krunicu.

Zar itko više može sumnjati da je budućnost Hrvatske u rukama Majke i Kraljice Hrvata?
Kako smo vidjeli, svi nam demografski podatci posve sigurno govore da mi Hrvati srljamo, i to vrlo brzo, u propast. nestaje nas, svake godine ima nas manje, tako da se može lako izračunati da će nas Hrvata relativno brzo nestati. Nema rađanja djece.
Kako spriječiti propast Hrvata? Dosta se o tome piše, dosta se o tome propovijeda, ali iz svega toga, nažalost, gotovo nikakve koristi. I sama vlast pogoduje opadanju porođaja. Ima li sredstva koje će nam sigurno pomoći da se spasimo od propasti? Ima! To se sredstvo zove molitva, još konkretnije, krunica. Svaka je molitva dobra, posebno, i u prvom redu sv. Misa; onda primanje svetih sakramenata, štovanje Isusa u svetom Sakramentu. Međutim, znamo da krunica ima veliku prednost. Ta se prednost sastoji u tome što krunicu možemo moliti i danju i noću, i kad smo zdravi i kad smo bolesni, i kad smo kod kuće i kad idemo ulicom, i kad smo u vlaku ili tramvaju, uvijek i posvuda. To je njezina prednost. Da krunica sigurno vodi k uspjehu, to nam je Gospa obećala u Fatimi i o tome nam jasno govori slučaj o. Pavličeka u Austriji, kao i uspjeh našega "Pokreta krunice" u Kninu, o čemu smo govorili.

P. Ante Katalinić


Post je objavljen 29.11.2008. u 00:25 sati.