Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

KELJ SA SLANINOM

S obzirom da ovo vrijeme obiluje zeljaricama u prodavaonicama treba iskoristiti priliku i uživati u raznim načinima pripreme. Kelj je jedna od zeljarica koja pobuđuje kulinarsku maštu samo tako budući da se slaže i s meso i s ostalim povrćem. Često klincima se ne sviđa punina okusa te zeljarice, ali je jako zdrava i obično su bake te koje forsiraju da se pojede pun tanjur. :) Mene je moja uvijek tjerala, a ko sam uspjela savladati tu prepreku dobila sam nagradu: desert palačinke s pekmezom... Sada sam starija i sama spremam obroke i nemogu si zamisliti da ne jedem kelj. Zato vam ovdije stavljam recept koji sam jutros smislila jer sam željela nešto brzinski, a ukusno.

KELJ SA SLANINOM

Sastojci (za 2 osobe)
1/2 glavice kelja
1/2 srednjeg luka
slanine (onako jedna trakica od 0,5 cm debljine)
mirodije (sol, papar, majčina dušica, celer...)
----------------

Slaninu narezati na kockice, staviti na vruću dublju tavu i prepržiti sa svih strana. Ocijediti kockice slanine iz masnoće i ostaviti sa strane. Na masnoći od slanine staviti sitno nasjeckan luk. Popržiti. Na to dodati kelj koji je očišćen tako da su vanjskim listovima uklonjeni tvrdi dijelovi, te je nasjeckan na kvadratiće. To poklopljeno kuhati uz povremeno podlijevanje nekih 15 minuta na srednjoj vatri, odnosno dok kelj ne povene. Dodati mirodije, pa još minutu-dvije krčkati. Pažnja! soliti samo ako nije dovoljno slano od slanine!Kad je gotovo umiješati sa kockicama prepržene slanine.
Poslužiti uz cvjetaču kuhanu na pari i/ili krumpir kuhan u kori.


Post je objavljen 28.11.2008. u 12:58 sati.