Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/biljezenjagrada

Marketing

27.11. U 20H DOGAĐANJE NA ZAPADNOM KOLODVORU U ZAGREBU

Nives Sertić, studentica ALU u Zagrebu u sklopu projekta BGBV i Zidnih Novina, a kao rezultat višemjesečne radionice napravila je Zinde Novine u ulici Republike Austrije i o tome piše:

« Moje Zidne novine se nalaze na lokaciji Ulica rep. Austrije, a za temu sam uzela kolodvor kao metaforičko sjecište prošlosti i sadašnjosti, određenog početka i kraja nekog realnog ili pak iluzornog putovanja. Istražujući tu temu i referirajući se na povijest Zapadnog kolodvora i prostora oko njega, odlučila sam organizirati stanoviti događaj na kolodvoru koji bi bio nerazdvojan dio čitanja Zidnih novina u smislu povezivanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, kao realnih povijesnih fakta ili promišljanja, iluzija - općenito mogućnosti na ovu temu.”

Događanje na Zapadnom Kolodvoru počinje paradom (procesijom, putovanjem) od ALU preko lokacije Zidnih Novina u Rep. Austrije do Kolodvora. Procesiju pomazu glazbenici iz grupe KREOL.

Sam događaj na Zap. Kolodvoru počinje pokretanjem makete Kluba maketara željeznice, a potom slijede projekcije filmova. Događaj završava dolaskom zadnjeg vlaka na peron tog dana, oko 23:00, simboličnim gašenjem makete Kluba maketara željeznice.
U dogovoru s HŽom, fotografije, tekstovi i slike ostaju u zatvorenim prostorima Kolodvora u trajanju više tjedana. Predlaže se cijela zima, tj. do ožujka 2009.

Program filmova na Zapadnom Kolodvoru:

Croatia film produkcija
Mate Relja - Vlak u snijegu (1976)

Zagreb film produkcija
Rudolf Sremec - Ljudi na točkovima (1962)
Rudolf Sremec - Nestali vlakovi (1966)
Krsto Papić - Specijalni vlakovi (1972)
Borivoj Dovniković - Putnik drugog razreda (1973)

ALU produkcija- studentski radovi
Dina Rončević - Zapadni kolodvor (2006)
Goran Stojnić - Pociag (2006)



Post je objavljen 24.11.2008. u 14:56 sati.