Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nabrzaka

Marketing

67. post. Deset F1 novosti koje morate znati prije početka blagdanske histerije

1. Mark Webber je pegula kakve nema! Znali smo to i prije, ali sad smo dobili i konačnu potvrdu. Webbo se slupao na humanitarnoj utrci u Australiji (Pure Tasmania Challengeu) kad se, vozeći bicikl, sudario s automobilom! Slomio je desnu nogu, bio na operaciju, dobio metalni umetak i sad će bit veselja na aerodromima. Totalna katastrofa, ali Mark je kao i obično optimističan i kaže da će se potpuno oporaviti do početka sezone.
2. Đorđe Balašević rekao bi "tajne su tu zato da ih netko nasluti", a dobri stari Rubens Barrichello već nam godinama daje naslutiti da se ne moramo brinuti oko njegovih tajni iz doba dok je vozio u Ferrariju. Rubinjo je u nekoliko navrata povrdio da će ispričati svoju stranu priče kad za to dođe vrijeme, a čini se da vrijeme dolazi jer je proteklih dana progovorio o ozloglašenoj VN Austrije 2002. Nitko normalan ne voli se sjećati te utrke, ali nek mu bude. Rubens je rekao da je odbio uputu iz boksa da propusti Schumachera na prvo mjesto i onda se osam krugova prepirao s ekipom dok mu nisu, kad su skužili da je vrag odnio šalu, zaprijetili da razmisli malo o svojem ugovoru. Rubens je razmislio i digao nogu s gasa. Nakon utrke je pitao Michaela ima li on išta s njim i on je to, naravno, negirao, ali Rubens sad kaže da ima dokaze koji potvrđuju da je stostruki svjetski prvak bio upleten u goreopisanu urotu. Još o Barrichellu. Honda je sredinom studenog testirala dva brazilska GP2 vozača - u Barceloni su za upravljač modificiranog ovogodišnjeg bolida sjeli Bruno Senna i Lucas Di Grassi. Njihov iskusni zemljak vjerojatno je na odlasku iz ekipe, a to je i sam implicirao potvrđujući informacije o pregovorima s Toro Rossom. Naravno, u slučaju da stvarno odlazi iz Honde što još uvijek nije i službeno potvrđeno.
3. Svakih nekoliko mjeseci u medijima se pojavi priča o povratku Juana Pabla Montoye u Formulu 1. No svaki put ista priča uvijek je popraćena i Montoyinim zgražanjem čak i nad teoretskom mogućnošću takvog čina. Prošlog je tjedna Monty još jednom izjavio da nema šanse da bi se ikad vratio u F1 pa čak i da ga pozove Ferrari ili možda McLaren. A za to tek nema nikakve šanse (opaska autorice).
4. Fernando Alonso izjavio je da se ne namjerava povući iz Formule 1 dok ne osvoji još jedan, ukupno treći, naslov svjetkog prvaka. Živi bili pa vidjeli. A na "pomoziboževišedosadno" pitanje o možebitnoj selidbi u Maranello uvijek vragolasti Alonso rekao je: "A quick answer to that question would not be the right answer."
5. Odbjegli David Coulthard postao je tata! Mali DC zvat će se Dayton tako da može dijeliti tatine inicijale. Malac je rođen tri tjedna prerano i sa samo 2.8 kg, fotke još nema, ali svi se nadamo da sliči na mamu. Čestitamo!
6. Heikki Kovalainen je podvojena ličnost. Dečko u jednom trenutku kaže da se ne osjeća pobijeđeno, nije mu problem što će sljedeće godine biti momčadski kolega svjetskog prvaka i još uvijek misli da može pobijediti Hamiltona, a onda u idućem intervjuu progovori glasom razuma: "Finishing seventh in the drivers' championship table is really not a good enough performance in a car of that quality. When it comes down to it, my position was the same as I achieved a year earlier in a noticeably less competitive car."
7. Gerhard Berger prodao je svojih 50% dionica Toro Rossa. Warum? Nemam pojma. Navodno misli da ekipa nema puno šansi za nepredak iduće godine. Dionice je kupio Dietrich Mateschitz (vlasnik Red Bulla).
8. Robert Kubica je ljut. A kad je Robi ljut, vjerujte mi, ne izgleda dobro. Kubica je imao sjajnu sezonu, osvojio prvi pole position, prvu pobjedu, nakon osme utrke sezone bio je vodeći u prvenstvu, a u utrci za naslov ostao je sve do tri utrke prije kraja. No njegov je BMW bio kao prehlađeni afrikanac na maratonu (kakva usporedba!!!) i, kako se sezona bližila kraju, sve više gubio dah. Na kraju je završio 'tek' četvrti u poretku vozača. Kubica misli da se ekipa previše posvetila osvajanju trećeg mjesta u konstruktorskom poretku i poboljšanju Heidfeldove forme, a sve to nauštrb njegove borbe za naslov. I dodao je: "In the last two or three months, I had the feeling that the team and I were no longer pursuing the same goal."
9. Novi svjetski prvak Lewis Hamilton izjavio je da nije zainteresiran za rušenje Schumacherovih rekorda, a Nicole Scherzinger je na Jubitou objavila "dirljivu" čestitku svom dečku na osvojenom F1 naslovu. Pogledajte (napomena - samo za hrabre!) - link
10. Zahuktava se pričao oko Berniejevih medalja. Riječ je o novom sustavu nagrađivanja vozača po kojoj bi trojica prvoplasiranih osvajala medalje, a na kraju sezone bi vozač s najviše zlatnih medalja postao svjetski prvak. Bernie kaže da ideju podržavaju i FIA i sve ekipe, a on se nada da će se početi primjenjivati već od iduće sezone. Meni se priča ne sviđa, a ni šaljivđija Eddie Jordan nije previše oduševljen jer se ukidanjem bodovnog sustava oštećuju male ekipe s dna poretka kojima bod ili dva boda puno znače, moralno i financijski. Neočekivanog istomišljenika Bernie je našao u Nizozemskoj gdje se oglasio slavni Jos the Boss tj. Jos Verstappen. Bivši F1 vozač napisao je: "There are a lot of people who have ridiculed this suggestion, and honestly I have to admit at first that I thought the stress of divorce had got to him. But I think he actually has a point. Like him, I think the winner of the most races in a season should automatically be the world champion." Vjerojatno se i plameni Jos nedavno razveo? Dečki dečki, u dobru i zlu, obećali ste!!


Post je objavljen 30.11.2008. u 23:52 sati.