Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossanna

Marketing

Madeleine Wickham

Photobucket

Madeleine Wickham je pravo ime Sophie Kinselle. E sad, ko nije čitao “Kupoholičarku” (u originalu “The Secret Dreamworld of a Shopaholic”) onda neće znati ni ko je Sophie Kinsella. Uglavnom, Sophie je britanska spisateljica koja se proslavila svojim knjigama u kojima opisuje život jedne kupoholičarke u Londonu.

Photobucket

Ime glavne junakinje-kupoholičarke- je Becky Bloomwood. Prva knjiga mi je bila super zabavna i smiješna. U nastavku gdje Becky šopinguje po New Yorku sam se isto smijala. U trećem dijelu kad se Becky udaje -već sam počela gubiti živce u tolikoj mjeri da dijelove u kojima Becky sreće svoju sestru i dobiva bebu, nisam ni mislila čitati. No, međutim, ovih dana sam opet u tom šarenom svijetu jer, uvijek se nekako vratim knjigama koje mi stvore privid plaže i sunca usred zime. A i Becky moraš voljeti.

I oduvijek sam zavidjela Sophie na ideji, ideji na kojoj je zaradila milione. Jer o toj temi bi svi mogli romane napisati. Nema boljeg osjećaja kada potrošiš novac koji si sama zaradila - na sebe. Bila to neka glupost ili frižider, nije bitno. Osjećaj je sjajan. Na kraju krajeva, život je jedan i ako sam u mogućnosti da si nešto priuštim-zašto bih se ustručavala? Ali…zeznuto je kada osobe pretjeruju svjesno i sa svojim zarađenim novcima, ali preko svojih mogućnosti. I to samo zbog onog osjećaja da nešto moraš imati tog momenta. Čista strast, po meni. U romanu je sve karikirano i duhovito napisano, poželiš da se to tebi dešava, no međutim, u stvarnosti je to mnogo teži problem. Ne znati se kontrolisati. Pa završiš sa dvadeset kineskih kućnih haljina, koje ti u suštini-ne trebaju.

I zapravo, koliko god se trudila da možda osuđujem kupoholičarke, misleći da sam ja pametnija što mi se takve situacije ne dešavaju, ne mogu. Ja spadam nekako više u onu opreznu varijantu. Ne bih dala 2000 eura za torbu, što opet ne znači da nemam taj poriv u sebi. Volim kupovinu, ali ne pretjerujem. S druge strane, ne znam ni uštedjeti novac, ali to je druga priča.

Dvije Becky koje ja poznajem u svom životu su dvije najnesebičnije osobe na svijetu. I pravi drugovi. To su osobe s kojima je zabavno biti, kojima se uvijek nešto dešava, prenose svoje šarenilo na sve oko sebe. I to što se smijemo tome kako je jedan dan kupila kožnu jaknu, drugi dan kožnu jaknu, ali deblje postavljenu…mi je super.


Samo je bilo pitanje dana kada će Beckyn šareni svijet prebaciti u filmsku verziju. I evo trailera, film izlazi nekad iduće godine




Sve pet, samo, zašto, o zašto su stavili New York kao mjesto radnje umjesto izvornog Londona? Ok, spojili su prvi i drugi dio knjige u jedan film, alii….Becky sa američkim naglaskom, nije to to. Isla Fisher glumi Becky i simpa mi je, nekako sam je tako i zamišljala.

Photobucket

U Londonu, doduše, ali nema veze. Neke stvari su univerzalne.

anna



Post je objavljen 25.11.2008. u 17:15 sati.