Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pegaz

Marketing

Natječaj Dana performansa i plesa

Varaždin dobija novu plesno-performersku manifestaciju koja će se odvijati tijekom 4 termina u isto toliko godišnjih doba, a prijave za sudjelovanje u istoj primaju se do 31. prosinca 2008.



Manifestacija Dani performansa i plesa nastavak je, te nova i proširena verzija festivala Dani hrvatskog performansa uobičajeno održavanog krajem kolovoza svake godine u Varaždinu zadnjih 8 godina. Dodavanjem suvremenog plesa u programski plan Dana performansa, kažu organizatori, zaokružuje se konceptualna cjelina koja kao takva komunicira sa većim brojem publike i koja posjeduje veći potencijal za širenjem na regionalnom nivou, te potencijal za razvijanjem partnerskih odnosa sa festivalima i kulturnim organizacijama u Evropi.

Kroz 4 trodnevne programske cjeline koje će se odvijati kroz cijelu 2009. godinu, kroz sva 4 godišnja doba, Dani performansa i plesa ugostit će nekoliko formata izvedbi – suvremene plesne produkcije, urbane plesne akcije, instalacije, te performanse.

Selektirani programi po svojoj različitosti, a uvijek visokoj kvaliteti, imali bi zadatak zadovoljiti različite ukuse publike i educirati lokalnu publiku po pitanju raznovrsnosti unutar same grane plesne umjetnosti i performansa.

Planirani termini za održavanje su:
20. – 22.03. 2009. Proljeće
19. – 21. 06. 2009. Ljeto
18. – 20. 09. 2009. Jesen (u suradnji sa Varaždinskim baroknim večerima)
18. – 20. 12. 2009. Zima (u suradnji sa Adventom u Varaždinu)

Pozivaju se svi zainteresirani umjetnici i projekti da pošalju svoje prijedloge na sljedeću adresu, sa naznakom:
Dani performansa i suvremenog plesa

n/r mr Ivan Mesek
Trg kralja Tomislava 1
42000 Varaždin
Hrvatska

Projekti izvođeni van klasičnog kazališnog prostora su dobro došli.

Prijedlozi se moraju sastojati od: potpuno ispunjene prijavnice (koju možete skinuti ovdje) sa odabranim primarnim terminom izvedbe i obrazloženjem, životopis(e) autora i izvođača, DVD predloženog rada, fotografiju print kvalitete u digitalnom formatu, press release o radu, kratki opis koncepta / projekta i tehničke zahtjeve izvedbe.

Nepotpune prijave neće se uzimati u obzir. DVD-ovi se neće vraćati pošiljatelju.

Rok prijave je 31.12.2008.

Selektirani umjetnici će biti kontaktirani e-mailom.

Organizator: Galerijski centar / VRUM
Za organizatora: Sanja Tropp Frühwald i Ivan Mesek


Post je objavljen 21.11.2008. u 09:58 sati.