Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/allein

Marketing

Dolazi nam zima

Već ovaj tjedan su mi se ruke ujutro pošteno smrzle, dok sam na biciklu jurio na posao. Travu po promenadi je par puta okovao i mraz; magla je bio standardni dio scenografije odlaska na posao. Sve je izgledalo nekako skriveno, meko, prigušeno dok sam se ja zadihavao pedalirajući.

Čuh jučer da bi nam za vikend mogao zabijeliti i snijeg, tako da se biciklom vjerojatno više neću upućivati na posao. A ako stvarno bude i snijega - super! Suprotno uvriježenom mišljenju i stavu, ja baš volim snijeg.

Preciznije - volim gledati kako snijeg pada, kako pahuljice poskakukuju pod natrijevim svjetlom na ulici, kako malo po malo prekrivaju blato, asfalt, krovove, aute....Ujutro to sve izgleda kao prekriveno nekim šlagom, slatkom pjenom koja traži da ju se barem malo dotakne, smrzne prstiće u nevinoj bjelini. Sve kao da je pod nekim plaštom, skriveno od svijeta, zaklonjeno od sive svakodnevice i 'normalnog' izgleda. Skoro da je magično.

Naravno da mi se ne sviđa onaj dio kad se to sve izgazi, snijeg povuče blato i zemlji i postane prljava bljuzga. Ljudi neće očistiti ispred kuće/stana pa se onda to taloži po ulicama i moraš imati bar neke gležnjače da bi ostao suhih nogu. Tu zima gubi svoju privlačnost i čar, taj dio zime ne volim ni ja...

Svejedno jedva čekam da nam zabijeli snijeg....


Post je objavljen 21.11.2008. u 08:58 sati.