Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tehno-samstonije

Marketing

Nova aplikacija za Facebook ili Myspace – robot u obliku ljigave mase

Društveni robotAko nemate otvoren profil na Facebooku, Myspaceu ili kojoj drugoj društvenoj mreži, onda ste stvarno danas u manjini. Svi su ostali vjerojatno već shvatili da je virtualni društveni život gotovo jednako naporno održavati kao i onaj stvarni, jer profil na društvenoj mreži mora biti aktivan – moraju se dodavati novi prijatelji, brisati stari i nepoželjni, dodavati razne aplikacije, slati virtualni pokloni, bacati virtualne ovce na prijatelje... Dizajner Nicolas Myers osmislio je, najblaže rečeno, zanimljivu aplikaciju za društvene mreže u obliku ljigave mase koja preuzima vaš virtualni identitet.
Društveni robot
Pojedinci prikupe stotine i tisuće virtualnih prijatelja, a s time se ponekad teško nositi. Međutim, ova ljigava masa, zvana “društveni robot”, mogla bi gotovo u potpunosti preuzeti nečiji identitet, a stvarna osoba jednostavno upravlja odlukama kroz sučelje koje predstavlja društvenu mrežu – sučelje je zabravo crna želatinasta masa, koja se razlijeva po radnom stolu ili kojoj drugoj površini, a prekrivena je šiljcima od kojih svaki od njih označava jednog virtualnog prijatelja. Mijenjajući izgled sučelja, osoba “komunicira” s robotom, što utječe na radnje u virtualnom svijetu - prihvaćanje virtualnih darova, dodavanje i odbijanje prijatelja, odgovaranje na njihove poruke...

Društveni robot
Ne znamo što je strašnije – što mnoge osobe imaju više virtualnih, nego stvarnih prijatelja te što većinu vremena provode u virtualnom svijetu, ili činjenica da bi uskoro naše identitete mogla preuzeti crna, šiljasta, ljigava masa. O, da, budućnost nikada nije bila bliža.

Društveni robot
MiB

Post je objavljen 20.11.2008. u 10:35 sati.