Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malenazvijezdice

Marketing

Wish You Were Here

Nedavno sam se vozila jednim našim tramvajem po centru grada. U vrlo prometnoj ulici, sjedi stariji čovjek na pločniku, svira svoju harmoniku, ispred njega pletena košara, a iz nje izvire malena glavica psića. Kaže mi moja M. da on obično ima tri psića, ne znam, ja sam vidjela jednog, pokrivenog s malom dekicom da mu ne bude hladno. Tramvaj je gmizio polako kao i obično, ja tada gledam kroz prozor i uglavnom gledam u prazno, ne primjećujem ništa posebno, u svojim sam mislima, a često i gutam suze, jer mi nedostaje Stela......da joj kažem u kojoj smo sada ulici, da joj pričam o njezinom gradu....voljela je uvijek sa mnom ići bilo gdje. Sve je slušala i upijala, nikada joj nije bilo dosadno..
Uglavnom, kod tog čovjeka promrzlih prstiju stala su dva dječaka od svojih možda desetak godina. Već isprepadana svim mogućim vijestima o nasilju, o bezobzirnosti mladeži, o totalnoj besćutnosti uopće kod ljudi pa tako i kod mladih i čak i djece, moram priznati očekivala sam najgore. Očekivala sam da će mu šutnuti nogom onu škrabicu s novčekima ili čak njega ili da će mu se rugati, zadirkivati..........kad tamo.......ništa od toga...... Stali su i jedan od njih je izvadio iz džepa novčanik, a iz njega nekoliko svojih kuna i stavio mu ih, pristojno se sagnuvši, znači ne onako s visine, u tu malenu posudicu. Nešto što bi inače trebalo biti normalno meni je tog trenutka bio lagani šok. Došlo mi je da izađem iz tramvaja i zagrlim tog dječaka. Koja je to dušica već sada. Bila sam nekako čudno ponosna, baš me prošla milina.......i kako to uvijek sada biva odmah nakon toga jeza...........Ne ide, ništa ne ide bez tebe, nema te da ti ovo pokažem, nema te da s tobom to podijelim, nema te da i ti budeš jedna od njih......dobrih dušica......zraka svjetla u ovom podivljalom svijetu.

...........................Image and video hosting by TinyPic

Dodatak postu - 22.11.08. - Večernji list

Iz dječje bolnice "Kantrida" u Rijeci jutros je dojavljeno kako je sedmogodišnji Tin Jusufović jučer oko 10,15 sati podlegao ozljedama zadobivenim u prometnoj nesreći koja se 27. listopada dogodila u Puli, izvijestila je istarska policija.
Sedmogodišnji dječak iz Pule teško je stradao u nesreći koja se 27. listopada oko 7,40 sati dogodila kad je na njega na pješačkom prijelazu naletio motocikl kojim je, bez vozačke dozvole, upravljao 17-godišnjak.

Tin je išao u školu, a do obilježenog pješačkog prijelaza ga je dopratila majka, pred čijim se očima dogodila nesreća. Od naleta motocikla pao je na cestu, udario glavom o tlo i zadobio teške ozljede uslijed kojih je jučer umro.

Maloljetni vozač motocikla, također iz Pule, nakon naleta na dječaka je pobjegao s mjesta nesreće, ali se nakon nekoliko minuta ipak vratio, nakon čega je sproveden u Istražni centar Županijskog suda.




Post je objavljen 19.11.2008. u 00:34 sati.