Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 33 ) - Sanader se napokon sjetio kornatskih žrtava

Bilo je svečano danas na otvorenju novog doma Hrvatske vatrogasne zajednice, nekima očito ni kriza previše ne smeta….

Zaista je spektakularno bilo otvorenje novog doma Hrvatske vatrogasne zajednice danas u Zagrebu, ni globalna kriza ni puzajuće reforme kojima Vlada nastoji obuzdati krizu nisu omele svečarsko raspoloženje u Selskoj 90-a danas u kasnim prijepodnevnim satima. Vatrogasci predvođeni ANTOM SANADEROM svečano su dočekali gotovo kompletnu vladu Republike Hrvatske na čijem su čelu bili premijer dr. Ivo Sanader, potpredsjednica Jadranka Kosor, isto tako još jedna potpredsjednica vlade Đurđa Adlešić ( izgleda da je koallicijski ugovor između vladajućih stranaka čvršći nego ikada, što možemo zahvaliti nesmotrenim i suludim izjavama koje konstantno dolaze od strane oporbe još od brutalnog ubojstva Ivane Hodak, oporba kao da je izgubila kompas, što u ionako kaotičnu situaciju u zemlji unosi dodatni nemir, što građani itekako prepoznaju te svjesni politikantstva odbacuju politikante, neki nikad neće naučiti, pa ma u koju školu da išli na usavršavanje ), te ministar financija Ivan Šuker, u ovom trenutku najtraženiji čovjek za intervjue u državi.

Photobucket

U 11.30 prijavak premijeru Sanaderu podnio je načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Čitav program vodio je neuništivi Branko Uvodić, a za zabavu se pobrinuo Paganini bend.

Photobucket

Photobucket


Svečanost je mogla započeti prigodnim govorom Ante Sanadera kao predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, u svom kratkom govoru Ante Sanader podsjetio je prisutne na 132 godine dugu povijest Hrvatske vatrogasne zajednice te osobito naglasio kako je ovo prvi puta da vatrogasna zajednica napokon ima svoj dom štoi zaslužuje. Iako je ovdje bila sva svita iz Banskih dvora samo otvorenje bilo je kratko, sa trajanjem od svega pola sata jer se premijer sa ministrima žurio na sjednici vlade u Banske dvore koja je bila otvorenog tipa, za sve medije.

Photobucket

Photobucket

Nakon Ante Sanadera, na red je došao Ivo Sanader, u svom desetominutnom govoru premijer Sanader napokon se sjetio žrtava kornatske tragedije, kako je svima poznato zbog velike prezauzetosti obvezama, državni vrh nije bio na obilježavanju prve godišnjice tragične nesreće na Kornatima, našim vladajućim to i nije za zamjeriti, vidimo i sami da su radili, da su se trudili, svaki u sklopu svojih mogućnosti, da bi nam u slijedećoj godini bilo-gore, nego što je to bilo u ovoj koja polako dolazi svome kraju. Naravno prisutni su se sjetili i pokojnog Marijana Mlinarića bivšeg predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice te su njegovoj supruzi predali cvijeće. Kratko se osvrnuvši na primanja vatrogasaca premijer je naglasio kako je u planu da se donese zakon kako bi svi vatrogasci imali jednaka primanja, živi bili, pa vidjeli. Budući da su na današnjem svečanom otvorenju vatrogasnog doma žene vatrogasci bile u prvim redovima, premijer nije mogao ne spomenuti tu činjenicu, u svom stilu pohvalio je mogućnost da sve više žena bude zastupljeno među vatrogascima, samo nije spomenuo kako je i to još jedna velika tekovina koju nam vlada ostavlja u naslijeđe, kad nema konkretnih rezultata, kad nema napretka, čovjeka i male stvari vesele.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Da dobri Bog bude vazda uz naše vatrogasce pobrinuo se Mesićev najdraži vojni ordinarij Juraj Jezerinac, no kako je vojni ordinarij ovog puta samo blagoslovio novootvoreni dom vatrogasne zajednice za očekivati je da predsjednik države neće imati prigovora iako već mjesecima glasno razmišlja o kandidaturi za Petrovog nasljednika, Mesić u Vatikanu, Sanader na Pantovčaku a Milanović u Banskim dvorima, kakva bi to svjetla budućnost bila, bilo bi to nešto najbolje, nešto najljepše što nam se dogodilo još od davne 1945 godine i vremena kad su djeca cvijeća predvođena svojim tulipanom došla na vlast.

Photobucket

Nakon protokolarnog otvaranja, uslijedilo je kratko razgledavanje doma, istina možemo pohvaliti novouređeni prostor doma vatrogasne zajednice, posebno nam se svidio dio koji se odnosi na povijest, odnosno na alat, pribor, koji su vatrogasci koristili u dalekoj prošlosti,, ali su bili izloženi i neki sadržaji koji nas podsjećaju na novo vrijeme, te na ne tako davnu stravičnu tragediju na Kornatima.


Photobucket

Photobucket

Photobucket

Pošto je završila još jedna parada, svako je mogao nastaviti baviti se svojim poslom, premijer i ministri mogli su nastaviti stezati remen sebi i građanima, vatrogasci su morali na neke ozbiljnije zadatke, često sa tragičnim posljedicama, a mi, puni dojmova, morali smo krenuti dalje, u nove radne pobjede, nema odmora dok traje obnova.


Post je objavljen 15.11.2008. u 02:06 sati.