Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/theangelgame

Marketing

Početak ili kraj?

"Ljubav je poput rata: lako ju je započeti, ali vrlo teško zaustaviti."

Imam frenda koji me je nedavno upitao da li se ljubav traži ili se ona jednostavno dogodi. I dalje ne znam zbog čega je pomislio da bi od mene mogao dobiti točan odgovor. Je li zbog toga što su cure senzibilnije oko emocionanih pitanja, je li zbog toga što sam starija od njega ili zbog moje veze od sedam godina. Ispravak, bivše veze od sedam godina.

Da, da, ona ista osoba koja je još do nedavno smatrala kako u životu voliš samo jednom i kako je sve ostalo tek priprema, prekinula je vezu koja je već godinama bila bliža braku nego tome - prekidu. Ne, nisam izgubila ideale, i dalje ljubav gledam istim očima, samo danas (pitam se da li zbog godina) vjerujem kako ljubav postoji ne samo u raznim oblicima već i u raznim osobama, koje će nam kroz život proći u tom i tom razdoblju života.

Što kada se nađete pred odlukom čiji je odgovor sve onoj drugoj strani, a vaše su želje previše daleko od toga? "Popustiti" osobi s kojom ste, pa dugoročno unesrećiti i njega i sebe ili priznati kako je bilo lijepo, predivno, ali kako vam se od toga trenutka putevi razdvajaju? Svatko od nas ima svoja riješenja, ja sam odlučilatako , i tko zna, možda vrijeme pokaže da sam pogriješila, ali barem sam do kraja ostala poštena, prema njemu, prema sebi, prema svome srcu, prema ljubavi.

Ovo nije neka tugaljiva priča o kraju jedne velike i divne ljubavi, već samopomoć, ali i dokaz samoj sebi da sam izrasla u osobu u koju sam smatrala da nikada neću. Snažnu i neovisnu. Ako ću poslušati svoje srce, a samo se njime i vodim, došla je faza u kojoj se ne moram skrivati iza lveze kako ne bi bila povrijeđena, kako drugi ne bi vidjeli moje slabosti i kako bi imala sigurnost da ću i sutra biti voljena. Spontanost je nešto što je kod mene bila tek riječ u riječniku, sada je pokušavam i živjeti.

Ako još uvijek netko nije siguran, razlog moje slobodne nije "neka nova ljubav", "prevara" ili "navika", kao što rekoh, i ja sam odrasla u odnosu na proteklih sedam godina i vrijeme je da se razvijam i van te veze. Veze koja mi je svh tih godina bila sve.

Koliko ljudi me osuđuje? Ne znam, nitko me otvoreno nije nazvao glupačom, ali vjerujem kako takvih ima više nego onih koji mogu shvatiti moje razloge. Koliko ima onih koji te razloge razumiju? Ali iskreno razumiju? Vjerujem da ih ima ... barem par.Post je objavljen 14.11.2008. u 10:17 sati.