Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/branitelj

Marketing

Pismo premijeru - dio II




Govorimo o državnoj upravi u našim malim mjestima, o sitnim službenicima i sitnim dušama u našim sitnim općinama. Oni sami po sebi nisu na optuženičkoj klupi zbog takvog stanja, zarobljenici su sustava koji generira sam sebe, a svi kritičari tog sustava, ne mogu ni sebe osloboditi odgovornosti, jer svojom pasivnošću, egoizmom, nespremnošću za jasan kritički stav, spremnošću na nečasne radnje (mito, korupcija) za ostvarivanje svojih ciljeva, dodatno hrane takav sustav.

Na suprotnom kraju gore prepoznatog životnog stava jest, marljiv rad, poniznost, služenje, istina, dobrota i ljubav. Teško ostvarivo, nedostižno, nemoguće, prvi su odgovori tromih, samo sebi okrenutih duša. A stvari su tako jednostavne, lijepe u svojoj jednostavnosti. Zaustavimo se na trenutak u našem djeliću svemira i duboko se zagledajmo u svoje biće, u svoju nutrinu, i biti ćemo radosni od svega onog što otkrijemo u sebi samome. Naći ćemo bogatstvo koje ćemo moći nesebično dijeliti sa svojim bližnjim, i tako ih zadužiti da oni nama vrate na isti način, ne zbog vraćanja dugova, već da ih naučimo sposobnosti davanja.

Istinska sloboda našeg duha i našeg tijela, znači biti oslobođen od svih lažnih, (prividnih) potreba koje oni traže, to ne znači da ne nalazimo svoje postojanje u današnjem vremenu, naprotiv, jedino sa jednim takvim bogatstvom u sebi možemo naći smisao življenja u današnjici, kada je prevladavajuće mjerilo kolika materijalna dobra imaš, kako svoj život učiniti lagodnijim, kako se što 'više' i što 'bolje' zabaviti… Kako uzeti a ne dati ?





Post je objavljen 02.11.2008. u 12:35 sati.