Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

inteligentna rješenja iz Švedske

"Ako ko misli ostavit duvan i alkohol, nek ih ostavi kod mene."

Ovo je moja nova pušiona.

Photobucket

Izbliza. Obratite pažnju na nakrivljenu šalicu kave.

Photobucket

Mislin da ću tužiti firmu. Nije mi osigurala uvjete za pušenje dostojne čovika. Pa bija on i pušač. Još uvik je čovik.
Mislin, bar da mi ćikara može ravno stat, ono, ka normalnom čoviku, ne vako dežbjego. Ka da puno tražin?
Iako san getanin, i ja san dite.

Inače, podržavan novi zakon. Više ću boravit na friškon zraku. Pluća će mi se spasit.
Jedino što mi je krivo u vezi ovog novog "proeuropskog" zakona je to da mi oduzimaju kafiće, Otimaju. I predaju ih nepušačima.
A mi smo prvi došli u kafiće. I nastanili se u njima. I tek onda su došli oni, nepušači. Niko ih nije zva, došli su za nama. I počeli grintat da ih trujemo.
I sad nas potiralo. Prognanike napravilo od nas.
Na što vama to sliči? Meni sliči na agresiju. Aneksiju.

Nije to jedini razlog moje današnje potištenosti.

Zva me majstor za makine za suđe. Popravija je rotor, ali je usput otkrija da je probilo na motor. Tako mi je reka. Nisan se uznemirila. Ne slutin katastrofu, jadna.
Dečko si je da truda ne bi li mi objasnija bespuća zbiljnosti unutrašnjosti moje perilice, a ja ništa nisan razumila. Isključila san se, ka i ona kad se pokvarila. Uključila san se tek na dijelu "... a to će vas doći priko iljade kuna."
Nti sve!
Gospetiblažene, šta je ovo danas?!

Moja perilica "Electolux" stara je tek 4 godine, mažena i pažena, hranjena kvalitetnim deterđentima i solima, i čišćena redovno i temeljito isto tako biranim sredstvima. Imala je beneficirano radno vrime, samo jedanput na dan. Imala je i godišnje odmore i sve državne blagdane, sve po Zakonu o radu. Imala je velikodušnog poslodavca. I što? Jednom joj daš bolovanje, jer se malo priladila, kašljuca malo, viroza neka, a ona ode i umre! Ostavi te naprasno bez radnika, pa se ti misli kako ćeš se organizirati.
A ionako si bija organiziran za pozvizditi. Vječito ti falilo radne snage, mora si sve sam, rintat po cile dane. Vječito razapet.
I onda ti crkne jedan od malobrojnih šljakera.
Nije u redu i gotovo. Zamislite da ja oden na bolovanje i nakon par dana javin u firmu da se ne vraćan. Da iden u bolnicu. Ili na groblje. I da izvoli neko drugi radit moj posal.
Pa, mislim da bi pošizili. Naročito onaj koga bi taj posal dopa. Pa umisto da pročita novine uzduž i popriko da mora radit dva posla, svoj i od one krave koja je išla krepivat.

Pa sad recite! I to je "inteligentno rješenje iz Švedske"! Šta bi bilo da nisu tako pametni?
Benti Švedsku i Šveđane! I ko ih je namirija na me!
A svi jebeni aparati su mi Elektrofakenlux! I sad mogu očekivat da će pokrepat u mukama (mojim) jedan po jedan!?!?
Oni da su inteligentni! Šveđani, pih. Njima se mozak smrza i smanjija na onoj ljutoj zimi. Ne primaju dovoljno sunčevog svitla i topline, pa su ljuti i frustrirani i rade dišpete. Nevaljale aparate šalju u mediteranske zemlje.
Iz čiste ljubomore to rade.
Ja bi ih opalila strogin sankcijama.
Sve švedske žene triba potirat da peru suđe i robu na zaleđenim švedskim rijekama i jezerima, prostiru i suše na hladnom švedskom sjevercu, hranu da drže na snigu, a meso i kolače da peču na vatri.
E. Tako.


Post je objavljen 07.11.2008. u 13:35 sati.