Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nacrtani

Marketing

HRVATI POPUŠILI…

…još jedno ulizivanje EU-u, čast izuzetcima, kao što je Njemačka, gdje za sada taj diskriminirajući zakon ne vrijedi.

Od sutra stupa na snagu zabrana pušenja u državnim ustanovama. Barem u onoj u kjojoj sam ja.

Eto, diskriminirajući zakon nastupio je u našoj maloj zemljici. Naše glavonje, koje bi i govno pojeli, da im tako EU kaže, odlučili su popraviti zdravstvenu sliku nas – 'rvata. Nema više pušenja. Nema pušenja, ali zato pljuge od Nove godine ide gore 5 kuna. Kao za potrebe zdravstva. Zanima me da li je ta lova koju mi pušaći odvajamo, namijenjena nama, kada nas strašne posljedice pušenja jednom uhvate, ili je to namijenjeno i drugima, koji veze s pušenjem nemaju? Mislim da je to ipak za nas – pušače, a za sve je ipak ponovno uvedena participacija, ako sam dobro shvatio. A volio bih vidjeti i saborsku birtiju nakon 1.1.2009., da se uvjerim da smo pred zakonom ipak svi isti.

Pitanje koje se vrti u mojoj glavi je, zašto ne zabrane proizvodnju i prodaju duhanskih proizvoda, kada nam već zabranjuju da iste koristimo? Ili je to ipak malo prevelika vreća para, koju dobro znaju iskoristiti u doba predizborne kampanje? ZNA SE, od kuda veliki dio love za predizbornu kampanju dolazi, ali o tome se ne priča.

A sada nešto za što vjerujem da će me zagovornici ne-pušenja linčovati:

NE POSTOJI ZNANSTVENI DOKAZ O POVEZNICI PUŠENJA I KARCINOMA PLUĆA!

Uostalom, negdje sam pročitao podatak da oko 70% naših liječnika – puši. Valjda oni znaju što valja, a što – ne valja.

Evo i duhovitog objašnjenja zašto tolika hajka na nas pušače. Izdvojiti ću jedan razlog, meni najbolji. ;)



...Treća, malo drastičnija teorija u vezi duvana već zalazi na polje metafizike, pa možda čak i u tzv. “zonu sumraka”. Tako neki metafizičari tvrde da je problem u tome što vanzemaljci koji treba da nas posjete uskoro, javno i u jednom većem broju, podrazumjevaju ljudetinu “nečistom”, ukoliko je ona bila izložena duvanskom dimu, iznutra ili iz vana, nešto slično kao što Jevreji i Muslimani gledaju na svinjetinu. Da li iz vjerskih ili nekih drugih razloga, činjenica je da oni takvu ljudetinu neće (ili ne mogu?) da konzumiraju, te su svojim predstavnicima na našoj planeti striktno naložili da poduzmu određene mjere u tom pravcu, prije nego što oni stignu....

http://www.bor030.net/forum/index.php?topic=1786.180;wap2


Post je objavljen 06.11.2008. u 16:44 sati.