Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/malashapica

Marketing

Zanimljivosti

Pa prije nego počnem, malo ću vam reći o onoj emisiji vau, vau, mijau na otv-u.
Prošli put nisam gledala jer nisam bila doma, a pretprošli sam stigla na zadnjih 15 minuta (ukupno emisija traje pol sata). Meni je emisija super, očekivala sam da će to biti nešto samo o modi za pse, ali to je puno bolje. Radi se o različitim temama, naravno nije samo o psima već naizmjenično, jedan prilog o psima, jedan o mačkama. Govore o dresuri, gdje se može prijaviti i sve ostalo, i na kraju imaju ponude za pse, ako netko želi udomiti, ima i broj telefona.

A sad idemo na te zanimljivosti...

Otvorena kuhinja za pse čiji su vlasnici beskućnici i nezaposleni
Berlin- od ovog mjeseca građani Berlina, koji su beskućnici i nezaposleni mogu svog ljubimca besplatno hraniti.
Javna kuhinja namijenjena isključivo psima otvorila je svoja vrata u Berlinu, a omogućuje besplatan obrok ljubimcima beskućnika i nezaposlenih osoba, prenosi Reuters.
Claudia Hollm, začetnica ovog projekta, odbacila je kritike prema kojima bi zbog financijske krize trebala biti osjetljivija na ljudske potrebe te skupljati novac za ljude umjesto za pse.
- U današnje vrijeme ljudi podcjenjuju pse. No, psi su vrlo važni za one koji nemaju socijalni kontakt s drugim ljudima - izjavila je Hollm za Reuters.
Dodala je kako je jednako važno brinuti se za pse, da ne budu gladni, baš kao i za ljude.
Hollm i njezinu tvrtku Animal Board sponzorira niz kompanija, među kojima i mnogi proizvođači hrane za životinje.
Otvaranje javne kuhinje uslijedilo je nakon što je u rujnu pokrenut autobusni prijevoz za pse, koji prometuje do luksuznog centra za njegu pasa.

Evo i slikice
zar nije slatkooo
Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Najveći Britanski pas na dijeti
Najvećem psu u Velikoj Britaniji određena je dijetalna prehrana nakon što se pokazalo da je predebeo da učestvuje u operaciji spašavanja života.
Kako javlja Telegraph, pas nazvan Samson ima preko 127 kilograma zbog čega je pretrpio puknuće križnog ligamenta zadnje lijeve noge.
Njegovi vlasnici Ray i Julie Woods iz Lincolnshirea morat će ga podvrgnuti operaciji od skoro 2.000 eura, ali tek nakon što izgubi višak kilograma.
"Ako se stanje pogorša, trebat će mu operacija. Ali se bojimo da ako ga sad operišu, neće više moći ustati," kaže vlasnica. "To je strašno jer ako više ne mogne na noge, morat ćemo dati da ga uspavaju."

Slikica =D
Image Hosted by ImageShack.us


Psi mogu pomoći djeci da bolje čitaju
Djeca mogu usavršiti vještinu čitanja tako što naglas čitaju svojim psima, pokazali su rezultati novog švedskog istraživanja koje su provele dvije studentice učiteljske akademije sveučilišta Skovde.
'Psi nikoga ne procjenjuju, pa mogu vježbati slušanje vlastitog glasa i tako dobiti na samopouzdanju', izjavile su Rebecka Dirfeldt i Cecilia Persson za švedski radio.
Rekle su kako su metodu provele u djelo nakon što su pročitale članak o posebno obučenim psima u SAD koji mirno sjede dok im djeca čitaju, pa su zamolile nekoliko osmogodišnjaka koji imaju pse kućne ljubimce da im čitaju naglas.
Ukupan je rezultat bio povoljan unatoč tome što su neki psi pobjegli, a neki su zaspali tijekom čitanja, rekle su.

Eh, tu nema slikice...
Meni jako žao al ja sad moram ić učit povijest, sutra će me vjerojatno pitat =S
Držte mi fige!
Bye





Post je objavljen 05.11.2008. u 14:31 sati.