Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/auto-moto-samstonije

Marketing

Alfa Romeo MiTo – gradska zavodnica

mito1
U vrijeme kada recesija kuca na vrata, cijena goriva vrtoglavo raste, a zajedno sa njim i svi ostali proizvodi potrebni za život, klasa mali, lijepih i dobro opremljenih gradskih automobila dobija sve veći broj svojih poklonika. Odnedavno se na našem tržišu pojavila Alfa Romeo MiTo, a ova nova "mala Alfa" poput bočice otrova spakirana je u 406 cm dužine.
Međutim, krenimo od početka, odnosno, od objašnjenja imena ovog limenog ljepotana. "MiTo" dolazi od skraćenica imena gradova Milano (Mi - gdje je nastala) i Torino (To - gdje se proizvodi), a istovremeno na talijanskom "mito" predstavlja mit ili legendu, stoga pogledajmo što se skriva iza ove nove "legende".
mito2

Na naše je tržište ova ljepotica ponuđena kupcima s dva benzinska motora - 1,4 (model "junior" - 78 konjskih snaga ) i 1,4 turbojet opremljen turbo punjačem (ujedno i top model sa punih 155 konjskih snaga - za 8,0 sekudni postićže ubrzanje od 0 do 100 km/h, maksimalne brzine 215 km/h) te novim dizelašem u FLAR koncernu 1,6 multijet (120 ks, 320 Nm). Svi motori snagu prenose mjenjačima sa šest brzina.

Jedna od zanimljivosti vezana uz ovaj automobil je to da proizvođač, osim standardne i podužeg popisa dodatne opreme, nudi cijeli niz detalja za uređivanje interijera i eksterijera u osobnom stilu. Spomenimo samo neke od njih - postoji deset različitih okvira prednjih i stražnjih svjetala, nekoliko varijanti kućišta retrovizora , niz ukrasnih naljepnica, pet boja središnje konzole... Što se tiče sigurnosti, u Alfa Romeu nisu ništa prepustili slučaju - u ovu malu zavodnicu smješteno je sedam zračnih jastuka, dvostruki zatezači prednjih sigurnosnih pojasa, stup upravljača koji se uvlači u slučaju frontalnog sudara, SBR ("seat belt reminder") tehnologija. Osim toga, pet žaruljica nalaze se na malom zaslonu iznad unutarnjeg zrcala koji nadzire vezanje pojasa za sve putnike, a MiTo ima i tester za alkohol u serijskoj opremi.
Jedna stvar je sigurna - ovaj automobil definitivno odiše, ljubiteljima Alfa Romeo marke poznatim, "cuore sportivo" štihom.
Kokanidja

Post je objavljen 02.11.2008. u 17:23 sati.