Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/groggy1

Marketing

Novosti / pozivi

Grad i opcina Cazma namjeravaju ubuduce tradicionalno organizirati slavlje Martinja bas u mojem rodnom selu Martinac i tamosnjoj Kapeli Sv. Martin, jedinoj u opcini koja je nazvana po istoj Svetosti!

11. studenog odrzat ce se Sv. Misa u Kapeli a nakon iste citat cu svoje stihove iz nove publikacije kojoj je pokrovitelj i izdavac Centar za kultur Cazme a pod strucnim vodstvom gospodje Jadranke Kruljec-Sever, ravnateljice centra. Publikacija nosi naslov "Improvizacije Vlade Franjevica / Interpretacije Rajke Poljak" a sto ce reci da su u istoj knjizici pored mojih stihova i slika objavljeni i tekstovi autorice Rajke Poljak i suradnice na Enciklopediji HRVATI U SVIJETU. U njezinim analitickim tekstovima gospodja Poljak ide u srz poetskog izrazaja i znacenja pisanih simbola te stvara sama u biti na odredjeni nacin novi poetski zapis baziran i inspiriran na mojim pisanim improvizacijama, stihovima!
Zahvaljujem se svim vec gore spomenutim osobama i ustanovama koje su radile i rade ovdje na promidzbi mojeg imena, prezimena i djela. Pored toga zahvaljujem se i gospodinu Ivanu Lukoveckom, DTSL tiskarski obrt, Vocarska 11 u Cazmi na sponzorstvu te ga od srca preporucam kao vrlo profesionalnog djelatnika u svojoj struci. Za upit o njegovim tiskarskim uslugama izvolite mu se javiti elektronskom postom na dtsl@bj.t-com.hr

Vec 14. studenog, s pocetkom u 19.00 sati imam slijedeci nastup u Gradskoj knjiznici Cazme a u sklopu koncerta sansonijera Damira Pose.

U subotu 15.11.2008. s pocetkom u 12.00 sati na standu HMI-a br. 5, na zagrebackom INTERLIBER-u, u paviljonu br. 6, sa zahvalnoscu cu kao prvonagradjeni za poeziju literarnog natjecanja S.S. Kranjcevic primiti nagradu, skulpturu naseg poznatog kipara Josipa Diminica! Pored toga, citat cu u drustvu spisateljice Dragice Rajcic koja je dobila na istom takmicenju prvu nagradu za prozu!

***

Iz tiska je nema dugo izisao Almanah likovne umjetnosti Liechtensteina 2008. a koji je nedavno bio prezentiran i na standu Knezevine Liechtenstein na velikom i poznatom sajmu knjiga u Frankfurtu. Jedan sam od 44 umjetnika zastupljenih u tom Almanahu. Almanah je publiciran u izdavackoj kuci "van Eck" a kao izdavac potpisuje se Udruga likovnih profesionalnih umjetnika Liechtensteina. U svemu me ipak najvise veseli da je medju imenima fotografa liechtensteinskih zvijezda fotografiranja uvrstena i 13-godisnja mi kcerka Taina kojoj se i ovim putem jako zahvaljujem.


Post je objavljen 29.10.2008. u 20:53 sati.