Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kozmologija60

Marketing

uočene neke mane u OTR

Vidimo sad, po čemu se u OTR mjenja vrijeme? Brzina oslobačanja el.mag.vala je ta „kozmička brzina“ za materiju. Izlazna brzina el.mag. vala u atomski sustav – ele.mag.polje, odnosno rotaciona brzina veča je od „redovne“ po umnošku radijusa i broja ophodnje izražena linearno, zato elektron „pada“ u orbiti jer je izišao dio prostora „polja“ u izvanatomski prostor. Obrnuto kod ulaza, elektron povečava radijus, jer je „ušao“ dio prostora ili polja a zadržava broj ophodnji. Da se dalje ne tumači kako se prostor-polje ujednačava, nešto slično kao i kod ujednačavanja topline-tlaka itd.
No, kako je rečeno, da je „prenešeno“ kretanje – ubrzanje materije a što je rang zvijezde na el.mag.val ili brzinu svjetlosti, to se i vrijeme vezalo po tom ključu. Naime, kozmička brzina, što je izraz kritične brzine za rang zvijezde (materija napušta prostor zvijezde), nije isto što i atomski prostor i kritična brzina napuštanja a što je brzina svjetlosti. Zamislite koja je to brzina ophodnje: 10 na 30/sec ili veču potenciju (odokativna mjera) i iz tog koji je to radijus. Jasno je da je to neusporedivo, mješa se naime linearno i rotaciono kretanje a s tim u vezi veličina prostora u zavisnosti od radijusa a s tim u proporciji i brzini ophodnje.
Znaći, da vrijeme opada kad prostor raste ili brzina ophodnje izraz je stanja prostora i vremena. Naime što je veča brzina ophodnje manji je radijus a sukladno tom vrijeme duže a prostor manji. To ujedno znači, da kad se poveča rotacija a ne mjenja radijus ili se mjenja no neproporcionalno brzini rotacije, vrijeme „usporava“, odnosno ubrzava kad izleti dio „prostora-polja“, što se događa s el.mag. valom.
Što je umjetnik mislio reći? To, da el. mag val u ulazu mjenja vrijeme – usporava ga a isto tako u izlazu – ubrzava ga. Što znaći da ni u kom slučaju se kod brzine svjetlosti vrijeme usporava, več suprotno ubrzava. Uz to, neuporediva je brzina svjetlosti kao „kozmička brzina“ ranga atoma s materijom koja je unutar presjeka ranga zvijezde. A evo sad i „dokaza“ tj. smanjenje vremena u jurnjavi avionom. Naime, upravo je rečeno da povečanje brzine rotacije, što avion čini jest smanjenje vremena. Suprotno tom, „dio prostora-polja“ el.mag.vala u linearnom kretanju, između izlaza i ulaza svakako se rasteže a na što ukazuje pomak u crveno.
To je zasebna tema jer, kako je spomenuto presjek prostor vremena zvijezde što je kemija (vanjski prostor atoma i središnji zvijezde) nije isto što i unutarnji prostor atoma. Naime, val (prostor) se u kemiji transformira – prelazi iz jednog u drugo stanje (agregatna stanja) u zvijezdanom središnjem prostoru. To je gravitacija a transformacija je u MEDIJU. Suprotno tom, el.mag val nije materijalnog porjekla jer je „unutarnji“ prostor atoma a val koji zamječujemo kad „ulazi“ u polje atoma putuje „ETEROM“ odnosno prostorom „izvan“ atomskog sustava, ali ipak u samom sebi, u suprotnom nebi se mjenjao, itd. U tom grmu leži zec. Naime, OTR polazi od materijalnih mjera a odnosi se kako vidite na onaj drugi rang, atomski.
Ipak je bitna razlika linearnog i rotacionog gibanja-kretanja, to što se nama zamučuju te razlike proizlazi upravo iz samog presjeka u kojem jesmo, a jesmo u obadva.


Post je objavljen 29.10.2008. u 16:40 sati.