Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Clownhouse (1989)

Image Hosted by ImageShack.us


Sve u svemu: 3,2 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com

Tri odbjegla manijaka iz obližnje mentalne bolnice dolaze do cirkusa i tamo ubiju tri klauna te im uzmu njihovu odjeću. Dolaze do velike bijele kuće u kojoj živi obitelj sa tri dječaka, Kaseyem, Geoffreyem i Randyem. Najmlađi od njih, Kasey se jako boji klaunova. Klaunovi provaljuju u kuću i počinju plašiti ukućane, kako bi ih na kraju pokušali ubiti...
Redatelj i scenarist ovog filma je Victor Salva, inače osoba poznata po filmovima Jeepers Creepers, nastavak tog filma i Nature of the Beast iz 1995. godine. Ovo mu je prvo dobro ostvarenje koje se na moju veliku žalost nije uputilo u neke poznatije horror vode, makar je film svojedobno imao svojih fanova.

Image Hosted by ImageShack.us


U globalu, film mi se svidio. Ima dosta dobru radnju, dobro je realizirana i mladi glumci su također dobri. Klaunovi su onakvi kakvi bi i trebali biti: jezivi. Film je stvarno na dosta trenutaka napet i klaunovi imaju dobru taktiku zastrašivanja, a vrlina njihovog plana je bila i ogromna kuća u kojoj su mogli doći do realizacije zastrašivanja. Clownhouse je film koji sam htio pogledati prije dosta vremena, ali nikako nisam mogao doći do njega, no sada se može do svakog šunda od 5 minuta doći. Inače obožavam filmove sa klaunovima te će ih na ovom blogu biti dosta.

Image Hosted by ImageShack.us


Moje mišljenje je da bi film mogao biti puno bolji da su malo više zakomplicirali radnju. Ovo je bilo nekako pre-prirodno. Isto tako je to i plus jer teško se može napraviti neki film sa serial killerom i da ima nadnaravnih stvari. Jedini izuzetak je Freddy Krueger. Tako da na film nemam previše zamjerki, poprilično me zadovoljio.

Post je objavljen 29.10.2008. u 15:55 sati.