Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igo4it

Marketing

Lak povratak starih grijeha traži stare odluke

Dosadno mi je opet navoditi sve što sam navela u vezi kilaže, dabljine, mršavosti, raspoloženja.... pa ni neću! Jednostvno idem ispoštovat pakt (dolje zadnji box)! Vraćam se težnjama od prije, ali i mudrostima i naravno uz strogo poštivalje granica.

Ima i nešto novo. Uhvatila me volja za vježbanjem! Ležim tako uz mog mužića, onako samo u boxericama i u kadar mi upadne moje bedro. I ostadoh zapanjena! Pa dobro od kud celulit na prednjoj strani? Imala sam ga tu, ali tamo, prije ljeta!!! Ljeto mi je proteklo s puuuno manje celulita na bedrima (ovo zvuči kao tako blesava konstatacija!) - lijepo su to stesale role, malo plivanja, malo šetnje. A onda je došla jesen. Koje prokleto godišnje doba! Ma nije prokleto, samo me sada ovo gore naljutilo. Da se jesen ne naljuti, obožavam boje jeseni, pogotovo u "mom kraju". Tada su opet rijeke pune vode, a sve pomalo uspavano, navlači na sebe topao kaput boja. Lijepo. Ali dobro zašto se i ja uspavam? I umrzovoljim. Opet je postotak dana Mrgud veći od dana Srećko. Naravno da je to odraz prirodne ravnoteže, gdje ne bi bilo Srećka da nije Mrguda. Tu bi se dalo još klepetat kad je sve lijepo ne znamo to cijeniti i tako dalje, ali eto, u ovom postu želim poboljšat raspoloženje i dat si kakvu motivaciju.

Već par dana ujutro vježbam. Da, nije za povjerovat, budući da ja mrzim vježbanje. Ali našla sam ono što mi je zasad zanimljivo - yoga, probrane vježbe koje mi daju poleta i energije za novi dan. I probude mi probavu, tak da svo sranje ostavim doma. Doslovce. Mislim da je to dobar početak. Nadam se da će me duže držati zainteresiranost. Inače imam problem po tom pitanju. Sve mi brzo dosadi što se vježbanja tiče. Ipak eto trbušni traje već dulje. Ali samo na treningu. Trudim se i doma, ali to uglavnom traje jednu pjesmu i malo razgibavanja, što rezultira... ma u globalu nešto pozitivne energije i to je sve! I kad imam ideju i volju, nekako mi je još teže dok mi je dragi doma. Kažu lakše je u dvoje. Ali kako da ja plešem trbušni u dvoje, a da me on ne želi povalit? Ma nema problema, i to je način za aktiviranje mišića (možda i najbolji), ali kad mi to i nije cilj? - ponekad se osjećam jeftino, a to nije ugodno. Tako da koristim onih sat vremena ujutro prije posla kad sam sama i tu želim strpati i vježbanje i kuhanje gableca i još se sredit kak se spada za posao. Mislim da nije čudno da prvo otpadne vježbanje.



No dobro, sada sam se složila da mi ide vježbanje ujutro. Idem tom taktikom. Korak po korak. Treba riješiti još jednu problematiku zvanu večernji obrok. Moram se sama sa sobom složiti i isplanirati podnevni i večernji (do 18,30 h) obrok kako ne bih imal opravdanja za grickanje navečer., uz tv. I da, evo opet je krenulo loše vrijeme i paljenje tv-a. I spavanje... Spavanje nije loše kada imaš prosječno 8 sati sna. Nije loše niti kad se desi onako, ponekad, da zaspiš u 21-22 h i ne budiš se do jutra. Ali da ti se to dešava svaki tjedan 1-2 puta! Već mjesec dana?!? To zovu premorenošću. Ili tromošću. Ili fali vitamina. Ili sunca (postljetno bauljanje...) Svakako to zovu, a ja se želim probuditi aktivirati i smijati. I ne vidjet celulit dok se mazim s mužem....



Post je objavljen 29.10.2008. u 10:57 sati.