Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Luka Bebić sastao se s predsjednikom crnogorske Skupštine

Hrvatska je "najbliža", a Crna Gora "najbrža" u približavanju euroatlantskim integracijama, a dvije su zemlje u partnerskim odnosima, rekao je jučer nakon sastanka s predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem predsjednik crnogorske Skupštine Ranko Krivokapić, čija je zemlja, dvije godine nakon stjecanja samostalnosti, privukla toliko stranih investicija da je nazivaju "zonom privlačenja".

"Nas zovu 'zonom privlačenja za strana ulaganja', a naši dobri odnosi s Hrvatskom i partnerstvo dobar su znak i očekujem da će nam pomoći u ostvarivanju našega prvog cilja, ulaska u NATO, a poslije i u približavanju Europskoj uniji", rekao je Krivokapić.

Samo dvije i pol godine nakon osamostaljenja Crna Gora ostvarila je velik napredak i ubrzanim približavanjem NATO-u i Europskoj uniji postala "faktor stabilizacije u ovom dijelu Europe", rekao je Bebić, koji se prije sastanka s Krivokapićem sastao i s predsjednikom crnogorske Vlade Milom Đukanovićem i ministrom vanjskih poslova Milanom Roćenom.

Prvi je cilj Crne Gore ulazak u Sjevernoatlantski savez, kojemu je Hrvatska već na pragu, rekao je Krivokapić. Bebić je naglasio da Hrvatsku čeka još jedna godina pregovaračkoga procesa u približavanju Europskoj uniji, "a rado će u prijateljskim kontaktima s Crnom Gorom prenijeti svoja iskustva u onome što smo mi već apsolvirali". Također, rekao je Bebić, i Hrvatska od Crne Gore može naučiti kako ostvariti tako velik rast stranih investicija u tako malo vremena.

Luka Bebić posjet Crnoj Gori u danas nastavlja u Kotoru sastankom s predstavnicima hrvatske manjine.

Post je objavljen 28.10.2008. u 13:46 sati.