Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

ITU World Cup Huatulco



Prošli vikend se u meksičkom mjestu Huatulco održala zadnja ovogodišnja utrka BG Svjetskog triatlon kupa. Po meksičkoj vrućini i sparini najbolje su se snašli Novozelanđani. U muškoj konkurenciji pobjedu je odnio Kris Gemmell, a u ženskoj njegova sunarodnjakinja Samantha Warriner.
Muška utrka
Na plivanju se nitko nije uspio izdvojiti, pa se na biciklu formirala velika vodeća grupa od 23 natjecatelja. Biciklistička staza je bila iznimno teška. Vozilo se 8 krugova sa dva jaka uspona u svakom krugu. Bilo je dosta pokušaja bijega, ali sve je ostalo samo na pokušajima, pa se pitanje pobjednika rješavalo na trčanju. Temperatura i vlaga (33C i 98 % vlage) natjerale su dobar dio natjecatelja da utrku završe prije ciljne crte. Ekstremni vremenski uvjeti najmanje su smetali Gemmell-u i amerikancu Shomakeru koji su se od početka trčanja odvojili od ostatka ekipe. Pitanje pobjednika rješeno je tek u završnom sprintu u kojem se Gemmell pokazao boljim i došao do svoje 4 pobjede u svjetskom kupu. Postolje je popunio mladi Francuz Laurent Vidal. O težini staze dovoljno govori vrijeme pobjednika od 2:03h, što je za 15-ak minuta sporije od prosječnih pobjedničkih vremena na utrkama ovog ranga.
Konačni pobjedu u Svjetskom kupu već je prije osigurao Javier Gomez ispred Bevana Docherty-a i Ivana Vasilieva.
Ženska utrka
Za razliku od muške utrke gdje je pitanje ukupnog pobjednika Svjetskog kupa riješeno prije, u ženskoj konkurenciji Samantha Warriner je imala priliku plasmanom unutar prvih 7 prestići Australku Felicity Abram na prvom mjestu. Abram zbog bolesti nije imala priliku braniti svoje prvo mjesto.
Zaostatak od 30s nakon plivanja Warriner je brzo nadoknadila već na početku biciklističkog segmenta. Warriner ništa nije prepuštala slučaju, pa je nastavila forsirati na biciklu, tako da je njena grupa, u kojoj su bile još 4 cure, imala 90 s prednosti pred idućom grupom pri ulasku u drugu tranziciju. Odličnim trčanjem Warriner je osigurala dvostruku pobjedu, na utrci i ukupno u poretku Svjetskog kupa. Druga je bila Amerikanka Sarah Groff, a najbržim trčanjem se iz druge grupe do postolja probila Britanka Andrea Whitcombe.


Post je objavljen 28.10.2008. u 10:41 sati.