Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/annapurna2

Marketing

Cetiri skupine s Annapurni na putu prema civilizaciji

Davnih dana na jednoj od nasih ekspedicija (Ngojumba Kang '87), Boco iz Sarajeva je rekao da smo se nakon ekspedicije podijelili u dvije skupine s namjerom da bar jedna prezivi. Sto reci sada kada smo se podijelili u cetiri skupine? Dok Ferro i co. vec vise dana jure niz Kali Gandaki, danas je u Hongdeu donesena ova odluka. Od ostalih osam clanova ekspedicije formiraju se nove tri skupine koji ce se sjuriti niz kanjon rijeke Marsyandi prema Pokhari svaka na svoj nacin.
Sale i Veco bit ce prasinari i do Besisahara ce prosetati tabane niti 85 km do sutra navecer. Startali su u 08:00 po nepalskom vremenu.
Koji sat kasnije iz istog sela jurnula je konjica, tocnije tri mazge uboge koje ce isporuciti sutra u isto vrijeme (tko zna u kakvom stanju i s kakvim ozljedama izmedu nogu) kauboje Drageca, Brunu i dr.Jurkovica.
Najrizicniji put izabrali su Aco, Marko i Darko koji su se u 09:00 ukrcali u poderotinu zvanu Twin Otter / Nepali Airlines i uz teski uzlet, propadanje, vrisku pilotam te ciku i viku putnika za samo 1350 sekundi, ali 10 godina stariji prizemljili u Pokhari. Putem smo vidjeli ispod nas prasinare i konjicu koji su upravo prosli 1/1000 svog puta.
Smjestili smo se u hotelu "Dragon" u Pokhari, pa ovim putem obavjestavamo grupu "Kali Gandaki" gdje da nas sutra potraze. Dan nam je prosao u kupanju nakon mjesec dana, voznji biciklom uz jezero, veslanju i suncanju, ribljim specijalitetima, pivu i kolacima.
Ocekujemo da nam se ostale skupine koje nisu toliko propatile, ovih dana pridruze u hotelu "Dragon" i da 30.10. otidemo zajedno u Kathmandu.
Pozdrav iz Pokhare, Darko, Marko i Aco


Post je objavljen 27.10.2008. u 11:09 sati.