Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slijedime

Marketing

UŠLI SMO S HVALAMA!

Laku noć Isuse, hvala ti što si nam upriličio još jedan divan molitveni susret. Radili smo, pripremali se, molili i vjerovali da će biti upravo onako kako nam je Otac obećao, i bilo je.

Na uobičajen način, moleći krunicu Duha Svetoga, pripremili smo se za susret s Gospodinom. Gospodin je pozvao narod svoj, umoran i opterećen, na izvor žive vode. Zajednica se okupila prva. Molitvom smo pozdravili svoga Gospodina i zamolili ga da bude s nama u slavljenju i molitvi i da dotakne svako srce koje ga traži. Bog je obećao da nitko tko se uteče njegovu svetom imenu, neće biti ostavljen, a mi smo mu vjerovali, jer naš Bog je vjeran Bog. Našu Nebesku Majku smo pozdravili prekrasnom pjesmom Kraljice svete Krunice. Molitvom krunice ušli smo u tišinu, razmatrajući koji su to darovi kojima nas oplemenjuje Duh Sveti i uočili da nam je u ovom tjeskobnom vremenu važno svakodnevno ga pozivati u svoj život. Slavljenje je bilo prigoda da se otvore srca. U prepunoj crkvi odjekivalo je: Uđite s hvalama na vrata njegova… i vjerujem da su svi nazočni ušli u slavu Gospodara svojega. Iz radosnih srca orilo je: Naš Bog je silan Bog. Slavljenje je završilo riječima: Ne boj se…upravo onim riječima za kojima svi ponekad čeznemo.

Svetu misu je slavio fra Nikola. S obzirom koliko je ljudi željelo sakrament Pomirenja i koliko ih je pristupilo svetoj Pričesti, vrijeme je da molimo Gospodara ove žetve da pošalje još svećenika. Na Misi je pjevao veliki zbor župe Ružići. Počastili su nazočne predivnim višeglasnim pjevanjem. Zahvaljujemo im što su uveličali naš susret,a Gospodin će ih vjerujem i dalje brižno voditi i blagosloviti uloženi trud.

Klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu uvijek je trenutak susreta sa živim Isusom. Molitva koja ne zahtijeva angažman, samo otvoreno srce. Uz akorde gitare, pjevao je član zajednice Bože Šarić. Ne trudi se reći Stvoritelju gdje te boli, ne ustručavaj se da će te manje voljeti zbog tvojih slabosti. Ovo je jedini Kralj koji ljubi slabe i ponižene. Ne možeš biti tako loš da te on prezre. Ovaj liječnik ne poznaje neizlječive bolesti, bezizlazne situacije. On je onaj tko ima za tebe novi život. On je pobijedio smrt. Primi ga u svoje srce i imat ćeš biser koji vrijedi više nego sva zemaljska kraljevstva.

Može li puna crkva biti još punija. Svaki put se razveselim kad ugledam neko novo drago lice u masi. Žao mi je zbog onih koji moraju ostati na nogama, ali sam sigurna da će im se trud isplatiti. S obzirom na dirljiva svjedočenja, Otac vraća stostruko.

Ako smo vam uspjeli dati ono što smo primili od Isusa, već sutra će svijet biti za nijansu ljepši.

Neka ulje u vašim lampama svijetli do slijedećeg susreta.
Ljubi vas Emanuel!


Jasna

Post je objavljen 27.10.2008. u 07:55 sati.