Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/humanitarianniskozemac

Marketing

Kako su se nizozemci dosjetili i doskocili zakonu zabrane pusenja u kaficima


Image and video hosting by TinyPic

U proslom postu osvrnuo sam se na urednistvo bloga kao i na sam blog. Iako nisam time izazvao nekakvu vecu buru bilo mi je drago vidjeti Vase komentare i Vase razmisljanje koje je samo potkrijepilo moje razmisljanje da urednistvo bloga-hr stvarno aljkavo radi. Ono sto cu se i ja dalje zalagati i vrsiti pritisak da se na naslovnicu bloga-hr uvrsti sto vise blogova koji promicu humanitarne stvari a ne da zive na margini, odnosno da se na naslovnicu uvede humanitarni kutak. Misljenja sam da su ljudi koji promicu humanitarne stvari itekako to zasluzili. Ako treba napravit cemo i anketu medju blogerima da li su za to da se na naslovnici bloga-hr uvede humanitarni kutak. Ni ne sumljam u konacan ishod. Zato eto ne zvao se ja Marijo Herman dok se ne izborim za nesto sto mislim da zasluzuje malo ipak vise pozornosti.

A saed malo o danasnjoj temi.

Ovih dana u Hrvatskoj ponovo je aktualna stavar „Zabranjeno pusenje“ u javnim prostorijama.
Kako u Nizozemskoj taj zakon vec odavno stoji i provadja se, htio sam Vam napisati kako su to Nizozemci rijesili na vrlo neobican i saljiv nacin.
Koliko vidite ovaj post pisan je u sitne sate bas sada kada sam se vratio iz kafica gdije je normalno;zabranjene pusenje,a svi opet puse i svi negiraju zakon za mene (osobno misljenje) ludi -blesav neznam ni sam kako da ga nazovem!!!!
Od prvog dana kada je taj zakon donesen kafici u Amsterdamamu drasticno su poceli gubiti klijantelu i profit. Prijetilo je zatvaranjem tisucu i pesto kafica.
Vlasniici kafica poceli su se za glave hvatati i traziti novo rijesenje prije ruba propasti.
I onda „niskozemci“ se ne zvali „niskozemci“ ali rijesenja su nasli.
Naime dozvolili su normalno na svoj rizik da se moze pusiti u kaficu, ali po drugacijem sistemu.
Iza sanka su stavili veliku „kasicu“ u koji gost prije nego zapali cigaretu ubaci jedan evro i onda moze pusit ako zeli do kraja zatvaranja kafica. I onda u slucaju kontrole i inspekcije puna kasa je spremna da se bilo koja kazna plati.
U svakom kaficu pa tako i ovdje u Amsterdamu uvijek ima vise onih koji puse.
Ja osobno ne pusim i nikad nisam zapalio cigaretu ali moje misljenje da je ovaj zakon o zabrani pusenja pogotovo u kaficu jedna velika „budalastina“. Kako meni ili Vama moze netko odredjivati gdje cu zapaliti cigaretu???
Pa sigurno nitko nece zapaliti u zdrastvenim ustanovama, crkvama, skolama, vrticima i tome slicno ali u kaficu gdje covjek dodje popit po koje pice i malo se opustiti e to ne kuzim nikako.
Jos jednom, ja ne pusim i nikada nisam pusio ali ova zabrana pusenja po kaficima za mene je jedna velika „budalastina“. Evo to je moje osobno razmisljanje a sad bi volio cuti i Vase razmisljanje glede ovog zakona zabrane pusenja u kaficima.

Toliko za danas od Vaseg niskozemca koji Vam salje jedan veliki pozdrav wave iz „ludog“ grada Amsterdama!



Post je objavljen 26.10.2008. u 23:50 sati.