Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/unholy

Marketing

Bilo nam je dosadno...


Ispovijedi ogorčenog uma su dobile novu dozu gorčine.

Ovomoram citirati: „Pretukli smo ga jer nam je bilo dosadno...“ I sada ja vas pitam, kako ovo komentirati?

U skoroj budučnosti vidim razvoj medjiskih razglabanja koja će se bazirati na tonama stručnih analiza da bi pokušali odgovoriti na ono pitanje koje nas sve muči: Ali zašto!

Prvo će krenuti psihijatri sa teorijama o manjku roditeljske a posebno majčinske ljubavi. Na to će se nadovezati pisholozi sa svojom teorijom o krivici Tva i nasilnih video igrica. Onda će se pojaviti nekoliko neovisnih (samozvanih) stručnjaka sa teorijama u obrazovnim i odgojnim ustanovama, problemima brzine modernog života, inflacija, tržišna kriza, pad burze, pa sve do teorija zavjere a moguće i o problemu mjesečevih mjena.

Ja vam ne mogu dati odgovor. Iskreno, sumnjam da mogu i sami krivci. Problem je u tome što ne postoji odgovor koji tješi, koji ga može vratiti. Na kraju, Luke nema jer je nekoj djeci bilo dosadno. Da li je to u redu ili ne, više nije važno jer Luke nema. Tko, zašto i kako, više nije važno jer Luke nema. Čije je to krivica, više nije važno jer Luke nema. Zašto je toliko trebalo tražiti krivce, više nije važno jer Luke više nema.

Svi smo mi Luka Ritz! Zašto? Luka je postao simbol za onu nevinu mladost u nama, onu mladost koje se svi stariji sa radošću prisjećaju. A onda se pojavi grupica ljudi koja to jednostavno oduzme. Ne samo nama, nego i našoj djeci. To boli. To jako boli. A kako tek boli Lukine bližnje?

Zbog te boli je reagiralo toliko ljudi. Javnost je ogorčena zbog oduzete mladosti. A onda nakon par mjeseci nađu krivce. A koga možemo vidjeti? Klince. Molimo ih da nam kažu razlog, smisao, logiku Lukine smrti. Možda bi bilo bolje da nismo pitali jer je odgovor frustrirao i još više zabolio – bilo ima je dosadno.

Krivci će se zaboraviti brzo, ali ne i lako, no Luka se nikada neće zaboraviti. Znam da će se za to mnogi potruditi uključujući mene.

I ja sam Luka Ritz!


Post je objavljen 26.10.2008. u 10:26 sati.