Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/gastrouzitak

Marketing

Kolač od čokolade

Baš sam nedavno čitala članak pod naslovom "čokolada deblja, a sex umara... pa što?" odnosivši se na društvo čokoljubaca. Pročitala sam ga u hipu sva ushićena i ozarena osmjehom. Toliku mi je dalo inspiraciju da sam morala prikvačiti ovaj recept! Pa ta namirnica popravlja raspoloženje samo čitajući joj naziv. Opravdava je svo dobro koje čini. A čini dobro u tolikoj mjeri da pokriva svo ono "deblja". Živo sumnjam da je ikoga udebljala jedna čokolada. Prije su to neki drugi problemi, ali ovdije im nije mjesto. dakle kad samo pročitam riječ čokolada osjećam tu predivnu kremastu masu koja se topi na jeziku i širi zadovoljstvo osmjeh i sreću. Pa tko je lud da je se odriče!?!O čokoladi i njenim zdravim svojstvima možete pročitati na puno mjesta, pa neću ponavljati. meni je predivna slastica. Ovdije ću Vam pokloniti ovaj kolač od čokolade da pusto uživanje zahtjevnog nepca, a sve bez brašna, pa s time i zdrav.

Image and video hosting by TinyPic

Sastojci:
6 žutanjaka
15 dag šećera
10 dag omekšane čokolade
15 dag mljevenih lješnjaka
3 žlice jake crne kave (skuhane)
snijeg od 6 bjelanjaka

---------------------------

Žutanjke pjenasto izmiksati s šećerom. U to dodati čokolau. Lagano umiješati lješnjake i kavu. Istući bjelanjke pa okomito umiješati. Uliti u namašćen i pobrašnjen kalup i peći 45'-60' na 160*C. Prerezati i namazati kiselom domaćom marmeladom i preliti odozgo čokoladnom glazurom.

Kolač je dosta mokar i jako se digne, ali i padne kasnije. Peći u uskom dugom kalupu.

Post je objavljen 22.10.2008. u 15:51 sati.