Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/showbiz-samstonije

Marketing

Star Trek XI - početci Spocka i Kirka

Star TrekPrije Voyagera, prije Deep Space Ninea, prije kapetana Picarda bijahu kapetan Kirk, Spock, Scotty i ostala ekipa, a prije njih bijaše... radnja najnovijeg, jedanaestog po redu filma Zvjezdane staze. Tako u filmu, koji je upravo u procesu snimanja, slavni James T. Kirk (Chris Pine) bit će tek tek neuki svemirski kadet, a njegovog najboljeg prijatelja, čovjeka-vulkanca Spocka, utjelovit će Zachary Quinto, poznatiji kao Sylar iz Heroesa. Film bi trebao doći u kina tek u svibnju iduće godine, a Trekkiji (ili, točnije, Trekkeri) već luduju zbog neprimjerenog ponašanja djelatnika Studija Paramount. Vrhunac je bila izjava redatelja J. J. Abramsa da ne drži mnogo do starog Star Treka i njegovih likova, a čak je priznao da je veći fan Star Warsa negoli Star Treka! Drznik!

Star Trek
Abrams je, unatoč svemu, imao pred sobom težak zadatak - pretvoriti retro znanstveno-fantastičnu serijicu u filmski u spektakl, a u tome mu svakako pomaže znatno veći budžet od onih koji su imali ostali Star Trek filmovi. Veli da ga je privukla poruka filma - on pokazuje kako različite rase mogu zajedno živjeti i raditi, i to stotinama godina u budućnosti, što ne bi bilo loše prikazati ljudima u današnje vrijeme. Međutim, redatelj želi nešto razjasniti: film se ne pravi za obožavatelje Zvezdanih staza, nego za obožavatelje filmova, što je dodatno uvrijedilo Trekkije.

Star TrekOtkriven je i sadržaj filma - na početku opaki Romulac (Eric Bana) napada svemirski brod Federacije, USS Kelvin, i očajnički traži jednog od glavnih aktera filma. Cijeli se film vrti oko upoznavanja mladih kadeta Zvjezdane flote - Kirka, Spocka, McCoya (Karl Urban), Uhure (Zoë Saldana), Scottyja (Simon Pegg), Sulua (John Cho) i Chekova (Anton Yelchin), koji postaju časnici Enterprisea. Radnja se zbiva na Vulkanu i na Zemlji, a u određenim scenama pojavit će se Leonard Nimoy (originalni Spock, nap.a.) koji će još jednom na glavu nataknuti šiljaste uši i odglumiti ostarjelog Spocka. Iako je bilo govorkanja da će zaigrati i William Shatner kao stari Kirk, ali su pregovori otpali.

Spock
Zvijezda filma svakako je mladi Spock, odnosno, Zachary Quinto, koji se već dokazao kao mračni Sylar. Za vrijeme prikazivanja prve sezone Heroesa Quinto je ponavljao u medijima kako je zainteresiran za ulogu u Star treku. Trud se isplatio - nakon što je sam Nimoy pogledao snimku za audiciju, odmah je kontaktirao Abramsa i rekao kako su pronašli novog Spocka. Ne smije se zanemariti ni Chris Pine, koji je zbog treme gotovo zeznuo stvar na audiciji. Međutim, dok je glumio s Quintom, među njima se stvorila kemija koju Abrams nije mogao zanemariti, stoga je odabrao Pinea da utjelovi Kirka, umjesto druge dvojice kandidata.

Film je trebao biti prikazan oko Božića, ali je Paramount to odgodio do idućeg svibnja, smatrajući kako će film više zaraditi u ljetnim mjesecima. Pravi trailer bit će prikazan tek u studenom, a do tada znatiželjne može zadovoljiti tek teaser, koji ne govori mnogo o radnji filma niti likovima, ali donekle dočarava ono što nas čeka za nekoliko mjeseci...


MiB

Post je objavljen 24.10.2008. u 10:13 sati.