Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/worldisonlymine

Marketing

PRIČA O ZIDU

Jednog davnog dana neka je djevojka u svom vrtu zasadila cvijet. Bio je sasvim majušan. Trudila se oko njega, svakodnevno ga polijevala u nadi da će narasti zdrav i prekrasan. Dok se cvijetak veselo razvijao puhnuo je vjetar. U strahu da ga ne izgubi, djevojka je oko cvijeta počela slagati cigle ne bi li mu tako stvorila skrovište i zaštitila ga od okrutnog vjetra. Vjetar se s vremenom smirio ali ona nije srušila zid. Cvijet je nastavio rasti. Vjetar je opet zapuhao i ona je dodala još jedan sloj cigli, pojačavši zaštitu svom cvijetu. Vjetar se opet smirio ali ona nije prestala graditi zid. Bilo ju je strah da će sljedeći put vjetar zaista slomiti cvijet i nije mu to namjeravala dopustiti.

Dok je tako gradila neki su se ljudi zaustavili pored nje i pitali je što je iza zida. Nije imala dovoljno riječi da opiše svoj cvijet pa im je jednostavno rekla neka se popnu uza zid i sami pogledaju. Ali zid je bio majstorski napravljen i bilo je teško popeti se. I tako su svi znatiželjnici uvijek odustajali i nastavili svojim putem. Ona ih nije krivila. Zid je bio stvarno visok i strm.

Cvijet je na sigurnom. Ipak, djevojka se ponekad pita da li je još uvijek iza zida ili ga je u svojoj dobroj namjeri da ga zaštiti zapravo ugušila.


Post je objavljen 02.11.2008. u 22:29 sati.