Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 29 ) - Međunarodna konferencija zdravih gradova

U Zagrebu je otvorena Međunarodna konferencija zdravih gradova u dvorani Vatroslav Lisinski

Photobucket

Dvadeset godina nakon prve Međunarodne konferencije zdravih gradova Zagreb je ove godine ponovno domaćin konferencije. Konferencija je otvorena danas u dvorani Vatroslav Lisinski i traje sve do 18. listopada. Prema procjenama Zagreb će ovih dana posjetiti više od 1000 sudionika konferencije, a pritom 300 gradonačelnika iz cijeloga svijeta. Projekt zdravih gradova u Hrvatskoj se provodi u 30 gradova i 15 županija.

Photobucket

Photobucket

Prije konferencije posjetitelje su zabavljali klaunovi te Kraljevi ulice.

Photobucket

Photobucket

Prije samog početka otvorenja predsjednika Stjepana Mesića dočekali su Milan Bandić, Darko Milinović, Zvonimir Šostar i ostali.

Photobucket

Photobucket

Otvorenje je započelo oko 10h nastupom Zagrebačkih mažoretkinja i himnom u izvedbi folklornog ansambla Lado. Ansambl Lado tijekom programa je kao jedan od kulturnih simbola Hrvatske nastupio nekoliko puta, a cijeli program vodili su Barbara Kolar i Duško Čurlić. Program je održan dvojezično zbog međunarodnog značaja.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Prigodne govore održali su Milan Bandić, Darko Milinović i Stjepan Mesić pozvavši ljude da se i sami pobrinu za vlastito zdravlje i zdrave gradove savjetujući da se bave sportom.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Plesni ansambl Lado doista je oduševio sve pa tako i naše već spomenute političare u prvom redu dvorane.

Photobucket

Photobucket

Nakon otvorenja svi su se zaputili na konferenciju za novinare.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Konferencija je trajala jako kratko tako da je ostalo bezbroj pitanja bez odgovora. Bilo to prigodno ili ne većina pitanja odnosilo se na ubojstvo Ivane Hodak, a naravno i na problem oko vode na Vrbanima.

Photobucket

Konferencija je počela i traje do 18.10. Nakon otvorenja posjetitelji su se zadržali na domjenku. Svakako je to veliki događaj za Zagreb ali i za Hrvatsku s obzirom na to da je prošlo 20 godina od zadnjeg održavanja konferencije u Zagrebu. Svako vrijedi vidjeti i posjetiti.


Post je objavljen 17.10.2008. u 23:19 sati.