Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zanimljivosti-samstonije

Marketing

Vidoviti-tarot Milan – kralj guranja oblaka

"Osoba, ovde vidim ženska, pročita brojeve koje ste vi uplatili, tada ćete dobit sedmicu na lotu!", samo je jedan od bisera Milana Radonjića, poznatijeg kao Vidoviti Milan, a uputio ga je gospođi koja je priupitala kada će se obogatiti dobitkom „sedmice“ na lotu. Vidoviti-tarot Milan takvim se i sličnim doskočicama, u svojem tarot TV showu koji se vrti na više lokalnih TV postaja u Srbiji, vinuo u neslućene visine popularnosti na YouTubeu i gotovo svim forumima s područja nekadašnje Jugoslavije. Kako sam kaže za sebe, Milan je tarotolog, a svoja znanja stalno upotpunjuje čitanjem knjiga i kupovinom novih špilova tarot karata.
Marketing u krviVidoviti Milan majstor je samopromidžbe pa su tako, nakon njegovih ekscentričnih nastupa, gotovo svi mediji u regiji posvetili popriličnu pažnju kako bi utvrdili "jel' taj lud“ ili je doista, kako sam Milan kaže, ispred svoga vremena. Bilo kako bilo, vrhunac Milanovog osjećaja za naivnost javnosti je plasiranje priče kako pregovara sa svjetskom kraljicom talk-showa Oprah Winfrey koja je, vidjevši njegove clipove na Youtubeu, izrazila veliku želju da Milana dovede u svoju emisiju. Isto tako, na svojoj stranici www.tarotmilan.com Milan je objavio i kako postoji potencijalni dogovor s TV kućom CNN čiji su predstavnici Milanu ponudili 780.000 američkih dolara za emisiju jednom tjedno. Kako bi promidžba dobro prošla na TV ekranima, a ne samo na vlastitom webu, Milan snima i film, i to o samome sebi. Iako se još snima materijal, Milan kaže kako je njegov film jedan od favorita za osvajanje zlatne palme na Canneskom filmskom festivalu.


U čemu je tajna uspjeha čovjeka koji nas zabavlja izmišljajući kojekakve gluposti?Prije svega, odmah je jasno kako je Milan sjajan trgovac, a izvjesno je da bi za dobar iznos prodao i vakuumirane prljave čarape. No, odlučio se za tarot-karte i prodaju telefonskih impulsa te mu, za sada, ide i više nego dobro, a bez lažnog glumatanja Milan otvoreno kaže kako je novac itekako bitan za ovozemaljski život. U svojim je emisijama često obučen u plašt, ponekad se okiti i nekim "magičnim" medaljonom i bijelim rukavicama, ali nerijetko emisiju vodi u najobičnijoj T-shirt majici sa sunčanim naočalama na nosu. Neovisno o tome kako je obučen, Milan se uvijek dobro zabavlja zbijajući šale i sprdajući se s pozivateljima, a telefoni neumorno zvone jer, budimo iskreni, naivaca, zanesenjaka i dovoljno očajnih ljudi na Balkanu ima na pretek.
Da ne duljimo, evo nekoliko Milanovih klipova koji su ga proslavili










Janko


Post je objavljen 16.10.2008. u 23:26 sati.