Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Intervju voditelja škole

U prošlom izdanju besplatnog tjednika Metropola Zagreb, kojega izdaje Večernji list, objavljen je intervju s voditeljem škole NK Dubrave g. Vinkom Šaka. Evo sažetka razgovora:
G. Šaka funkciju voditelja škole, na preporuku ZNS-a, obavlja već 7 mjeseci. Kako sam kaže iznenadio ga je broj već upisane djece, ali i navala na početku nove sezone. "Kada bi na Klaki postojalo igralište sa umjetnom travom normalnih dimenzija, mogli bismo prihvatiti približno 500 klinaca, i tada nam se ne bi događalo da usred natjecateljske sezone u NK Zagreb ode čak deset klinaca." Dodajmo tome i podatak da djeca ne odlaze samo u Zagreb, već i u Dinamo i Croatiu Sesvete, ali i u manje klubove kao npr. Concordiu, Studentski grad, Tekstilaca, NC Maksimir. Nije problem odlazak u drugi klub, jer kako kaže i sam g. Šaka, Dinamo se oduvijek igrački "napajao" iz Dubrave (Čale, Plantić, Radas, Kralj, Ranogajac, Miljenović, Sunek, Turina, Soldo). Problem je što "pojedini roditelji misle da im dijete ne treba steći osnovna znanja da bi igralo nogomet u nekoj renomiranijoj sredini, pa ga odvode, a onda se dijete ne snađe i prestane igrati". Osim što se javlja problem nesnalaženja u sredini, često puta radi se i o odbacivanju same sredine, jer kada pokupite sve najbolje od najboljeg teško da će biti dovoljno mjesta i vremena da svi oni igraju dovoljno da i dalje ostanu najbolji, pa na tome putu mnogi otpadaju. "Osnovni problem u Dubravi su uvjeti, na čijem poboljšanju se radi već godinama, no još nema pomaka. Stoga su ovdje svi pravi umjetnici, jer u ovakvim uvjetima malo tko može polučiti takve rezultate." Izrazivši zadovoljstvo školovanim trenerskim kadrom g. Šaka je posebno istaknuo: "Naš trener Josip Palić sa svojim limačima rođenim 1998. i 1999. godine ima više trofeja s turnira od bilo kojeg kluba u gradu."
Nastavljajući praksu razgovora sa vodećim ljudima kluba, mi smo također za svojeg slijedećeg sugovornika odabrali g. Šaku. Čim obavimo ovaj razgovor biti će te informirani.

Post je objavljen 16.10.2008. u 10:07 sati.