Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Knjige iz EDIT-ove biblioteke “Altre lettere italiane”



Novinsko-izdavačka ustanova EDIT iz Rijeke, pored višedesetljećnog obavljanja djelatnosti dnevnog i periodičnog novinarstva za potrebe talijanske nacionalne zajednice, putem svojih tiskovima “La Voce del Popolo”, “Panorama”, “Arcobaleno” i “La Battana”, djeluje i na polju nakladništva knjiga. Osim izdavanja udžbenika za talijanske škole, Sektor izdavačke djelatnosti objavljuje naslove iz područja beletristike i esejistike na talijanskom i hrvatskom jeziku.
Takvim književnim djelima valorizira se književno stvaralaštvo pripadnika talijanske nacionalne zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji, a ujedno služe kao sredstvo razmjene kulturnih interesa između Republika Hrvatske, Slovenije i Italije čime doprinose istinskom međusobnom upoznavanju, u cilju boljeg suživota

“Altre lettere italiane” (“Drugačija talijanska kniževnost”) jest biblioteka posvećena eminentnim autorima talijanske nacionalne zajednice, koju objavljuje riječka nakladnička kuća EDIT.

U nastavku predstavljam tri novija naslova iz te biblioteke :



Vlada Acquavita
'Herbarium mysticum. Clausole medievali'

ISBN 978-953-230-067-3
Godina izdanja: 2007
Cijena: 89,00 kn – 13,00 Euro

Ne znam koliko je važno je li bujska pjesnikinja imala na umu ono “klasično” iz europske misli XX. stoljeća koje je utkano u veliko posthumno djelo Mauricea Merlau-Pontyja Vidljivo i nevidljivo gdje se epohalna Descartesova maksima “Cogito ergo sum” zamjenjuje s “Cogito ergo sursum” Gabriela Marcela i posljedično se pomalja i budi obzorje nevidljivoga, istovremeno bilježei njegovu nadmo i prvenstvo u odnosu na vidljivo.

********

Nelida Milani
'Crinale estremo'

ISBN 978-953-230-086-4
Godina izdanja: 2007
Cijena: 89,00 kn – 13,00 Euro


Ispripovijedane u prvom i/ili trećem licu, ovdje objedinjene priče pristupaju stalnim temama dovršenog svemira istarskog poluotoka jednim magnetskim rukopisom, nabijenim, osjetilnim i povjerljivim. Likovi koji oživotvoruju pripovijedanje pripadaju jednostavnom svijetu koji se zbunjeno koprca u prometejskoj borbi sa i za preživljavanje i kroz bolno iskustvo patnje na vlastitoj koži proživljavaju (bez)vrijednost života.

*******

Lucifero Martini
'La scelta'

ISBN 978-953-230-063-5
Godina izdanja: 2007
Cijena: 89,00 kn – 13,00 Euro

Smješten u Istri u neposredno drugo poraće, Istri koja je obilježena “surovim i neočekivanim ratnim događanjima” u kojima je trebalo izabrati ne samo da li otići ili ostati nego i da li se angažirati ili ostati na rubu društveno-političkog života, ovaj roman okrunio je dugogodišnju književnu aktivnost, uporno okrenutu vječnim temama i idealima.





Post je objavljen 11.10.2008. u 02:29 sati.