Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svid

Marketing

Moje, tvoje, naše

Danas je počeo festival Moje, tvoje, naše.
Tema ovogodišnjeg festivala je Konzumerizam i/ili građanstvo. Naime, u današnje vrijeme sve više dolazi do sužavanja građanskih prava, koja se zamijenjuju konzumerističkim pravima.
Navedena tema će se propitivati kroz različite oblike, bilo umjetničke ili na međunarodnoj konferenciji koja je organizirana uz pomoć Filozofskog fakulteta Rijeka i Mirovnog inštituta iz Ljubljane. Konferencija, koja je počela jutros u 10 sati, podijeljena je u tri pod teme;
1. Medijski prostor ili zašto u medijima prveladavaju trivijalne teme,
2. Fizički prostor – zašto dolazi do sve veće privatizacije prostora i
3. Kako se konzumerizam reflektira u kulturi.
Konferencija će se održava danas i sutra u HKD-u s početkom u 10 sati.
A za umjetničku razradu teme pobrinut će se beogradski umjetnički kolektiv Škart, poznat po dizajnu i aktivizmu. Škart će dovući i zbor Proba, koji je neka vrsta punkerskog karaoke zbora.
U sklopu festivala održava se i sajam nezavisnog izdavaštva na kojemu sudjeluje preko 30 nezavisnih izdavača sa prostora bivše Jugoslavije.
Posebno je zanimljiv projekt Libertad, u sklopu kojeg će se prodavati zapatistička kava, a novcem od te prodaje se financira pokret Zapatista u Meksiku.
Tu su i radionice: slobodni putujući radio, radio free Internet, recikliranje materijala
i osnove GNU/Linux-a –Punk s not dead!
Sve radionice se održavaju u Molekuli.
Predstavit će se i knjige među kojima vrijedi izdvojiti novi roman Alena Kapiđića «Noć uz Rijeku», strip album Envera Krivca «Priče iz Ž + K» koje će biti predstavljene večeras u 20 sati u Molekuli, te knjigu Dražena Šimleše «Kako potrošiti svijet» i knjigu «Teroristički manifest» Darka Pivca.
Festival završava Disco feštom u Molekuli.


Post je objavljen 10.10.2008. u 11:29 sati.