Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

S predsjednikom na čaju

Predsjednik kluba g. Paclik detaljno nas je informirao o aktivnostima koje poduzima u svrhu poboljšanja uvjeta rada kluba na Klaki. Suma sumarum: svi relevantni čimbenici, do samoga gradonačelnika, upoznati su sa našom situacijom te našim zahtjevima za umjetnom travom i rasvjetom terena, koje danas ima svaki iole ozbiljan nogometni klub. Međutim, trenutno (već par mjeseci) smo u fazi potpisivanja ugovora s gradom/Holdingom o korištenju terena.
Kako je za potpuno shvaćanje situacije u kojoj se nalazi NK Dubrava potrebno dublje poznavanje prilika oko kluba, čitavu jednu priču posvetit ćemo ovoj temi, jer je nije moguće objasniti u nekoliko rečenica. Ovoga puta dotaknut ćemo se samo činjenica koje svakako treba koristiti kao argumente u komunikaciji s lokalnim i gradskim političarima te odgovornima u Holdingu.
Kao prvo Dubrava je kvart sa 100.000 stanovnika (kao i grad Osijek) u kojem djeluju 4 nogometna kluba od kojih je samo NK Dubrava 1/7 nogometnih centara ZNS-a. Ovaj klub ujedno je najveći i najtrofejniji kvartovski klub čije se sve generacije mladeži natječu u najvišim kategorijama. Unatrag 12 godina klub djeluje na ŠRC Grana-Klaka, jedinom sličnom objektu u ovom dijelu grada izgrađenom za potrebe Univerzijade 1987. g., a koji od tada nije doživio nikakve značajnije promjene niti ulaganja. Tek prošle godine uvedena je djelomična javna rasvjeta i postavljeno nekoliko dječjih rekvizita. Upravo zbog loših uvjeta ovaj klub već duže teško konkurira "većim" (NK Dinamo, Cro.Sesvete) ali sve teže i drugim susjednim klubovima (NK Concordia, Maksimir, Tekstilac).
Činjenica je pak da je samo unatrag par godina grad iz svojeg proračuna financirao izgradnju terena s umjetnom travom za NK Zagreb, HAŠK, Špansko, Sesvetski Kraljevec. G. Paclik nema informaciju da se ovako nešto u skoro vrijeme planira i za NK Dubravu. Nadalje, Vijeća mnogih gradskih četvrti su i za ovu godinu kroz male komunalne akcije planirala značajna sredstva za održavanje, uređenje i adaptaciju objekata, tribina, rasvjete i dr. potreba svojih lokalnih nogometnih klubova i ŠRC-a (npr. Donja Dubrava za NK Čulinec, N.Zagreb za NK Botinec, Čehi, Hr.Leskovac i Odru, Trešnjevka za NK Zagreb i Trešnjevku, Brezovica za NK Brezovicu, Mladost i Omladinec, te za ŠRC Kozjak, Špansko, Radnik). Vijeće Gornje Dubrave je pak za ovu godinu planiralo uložiti oko 350 tis za ormarić, opremu i dogradnju javne rasvjete na Klaki (ili je to već postavljeno?), a zahtjevi za iduću godinu primaju se još oko mjesec dana. Osim toga, sredstva koja se godišnje dodjeljuju klubovima ovisno o rezultatima seniorskih momčadi, već duže vrijeme ne dolaze do kluba, kaže g. Paclik.
Dakle potreba za pristojnim i suvremenim nogometnim igralištem u Dubravi postoji, ali razlog zbog kojega ono još nije u planu, a kamoli u izgradnji očito nije nedostatak financijskih sredstva. (slijedi nastavak)

Post je objavljen 10.10.2008. u 09:53 sati.