Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hidas

Marketing

(Ne)objavljena reakcija udruge Z.V.U.K. na pokušaj narušavanja ugleda i rada te zabrana koncerta!

Konzervativni HSLS tj. njegov Stankec čiju smo facu na plakatu veličine košarkaškog igrališta morali gledati na "maloj pošti" i dugo nakon izborne kampanje, ujedno i poglavar za komunalije, fura strogoću i optužuje mlade alternativce za nered! burninmad

Iako u velikom "razvoju" grad Zadar još uvjek nema prostor za udruge mladih, a prostore koje neki vrijedni pojedinci marljivo sami urede na kraju se bez upozorenja uništi. Zadarska vizija urbane kulture npr. čak bolje prolazi na natječajima na nacionalnom nivou nego lokalnom. Iako grad Zadar neke projekte financira nikako nema razumijevanja za dodjelu prostora, koji godinama stoje neiskorišteni.. Ako zanemarimo problem prostora udruge se i dalje vrijedno snalaze, no ponekad se pojavljuje i medijska nepravda, kao da se želi uništiti bilo kakva alternativa. No glavno da uvjek možete otići u diskoteke i drogirati se do jutra, to je ipak prihvatljivije od pokojeg prirodnog hranjivog napitka kao što je npr. pivo na koncertu koji, zamislite to čudo - ide uživo belj

Tako je koncert koji je ZVUK trebao organizirati u dvorištu Providurove palače - ZABRANJEN! A ZVUK nema drugog prostora tako da izgleda ništa od koncerta.

Inače radi se o hardcore/punk/metal koncertu koji se trebao održati 16.10. uz nastupe bendova:
LOS DOLARES iz Venecuele! Te zadarskih snaga Utopiate, Pedestal i Crasso De Odio!

Uglavnom, u Slobodnoj a i drugdje piše se o ajmo reći "neurednom" ZVUKu, (usput i s pogrešnim imenima bendova u članku, Zvuk nije organizirao nikakvu "Antenu" nego bend "Antenat"!), dok se njihov demant jedva može naći i na internetu.:

Ako ništa drugo prenosim barem službenu (ne)objavljenu reakciju udruge Zvuk:

U vašem listu od 29. rujna na stranici Zadar te na Internet izdanju istog datuma, objavljen je članak 'Fekalije u Providurovoj palači' u kojem se uz nekoliko insinuacija i neistina iznose optužbe na račun udruge ZVUK.

Udruga ZVUK organizator je koncerta grupe Antenat i Orphan Society, ne na stubištu već u dvorištu Providurove palače. Koncert je bio dobro posjećen i uz dobru atmosferu protekao bez ijednog problema, te je nakon koncerta prostor dvorišta očišćen i doveden u prvobitno stanje.

Organizatori nemaju saznanja o tome da je netko za vrijeme trajanja koncerta boravio na stubištu ulaza u Providurovu palaču koje danonoćno čuva profesionalna zaštitarska služba. Hodnik je javni prostor s javnom rasvjetom koji se kao i stubište nikad ne zaključava.

Grad Zadar podržava neke od aktivnosti udruge, no ovaj niz koncerata ne financira, te ga se ne bi trebalo dovoditi u kontekst. Osim ako bi tema ispravno fokusirala nedostatak prostora za izvedbe kao i pripadajuće osnovne infrastrukture.

Udruga nema veze s incidentom na stubištu Radio Zadra kao ni s vandalizmom u Parku Vladimira Nazora (građani naime znaju gdje je Providurova a gdje Park V. Nazora), i ta istina mora biti predočena javnosti radi pokušaja ozbiljnog narušavanja ugleda kao i budućih projekata i rada udruge ZVUK.

Članak na koji reagiramo najgrublji je oblik senzacionalizma, ne prati koncert ali direktno dovodi u vezu vandalski čin koji se dogodio na drugom dijelu Poluotoka s organizatorima koncerta. Populacija mladih, posjetioci koncerta na taj način omalovažavaju se i okrivljuju za svaki nered u gradu.

Ovakvim pristupom izvještavanja hrani se medijski prostor željan senzacionalizma, etiketira se mlade kao vandale, širi se moralna panika među građanima/kama u periodu nacionalne rasprave o sigurnosti gradova te se poopćavanjem diskreditira i nepravedno optužuje.

Voljni smo Vas pozvati na okrugli stol i otvoriti raspravu o spomenutim problemima, te na taj način podići nivo komunikacije i argumenata. Zbog objektivnog sagledavanja situacije, a naročito profesionalnog i odgovornog medijskog djelovanja kao i rješavanja problema - potrebno je čuti sve strane, stoji u priopćenju.

Zabranjeni Los Dolares iz Venecuele:




Post je objavljen 09.10.2008. u 18:10 sati.