Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sahovski-lovac-pazin

Marketing

BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR ˝RUJANSKE SVEČANOSTI 2008.¨-PAZIN

BRZOPOTEZNI ŠAHOVSKI TURNIR »RUJANSKE SVEČANOSTI 2008.«

Lovriću prvo mjesto
Predstavnici organizatora Prpić i Jovičić, pobjednik Lovrić, trećeplasirani Bulić te drugoplasirani Bratović, a ispred njih najmlađi sudionik Marjan Erjavec

PAZIN -
U povodu Rujanskih svečanosti u organizaciji Šahovskog kluba »Lovac« odigran je otvoreni brzopotezni međunarodni šahovski turnir. Četrdesetak šahista iz raznih klubova, rejtinga od 1.600 do 2.364 boda, na cjelodnevnom je turniru na dvadeset ploča u petnaest kola po švicarcu, odnosno pet minuta po natjecatelju, tražilo pobjednika.
Nakon petnaest odigranih kola očekivano je pobijedio najviše rangirani šahist na turniru Branko Lovrić s 13,5 bodova iz ŠK »Velebit«, ispred Slovenca Blaža Bratovića iz »Gorenke«, koji je sakupio isti broj bodova. Treće mjesto s 11,5 bodova pripalo je Bujcu Josipu Buliću. Od ostalih istarskih šahista visoka mjesta osvojili su Roberto Jurman iz »Rovinja«, koji je zauzeo četvrto mjesto s 11 bodova, te Domagoj Bulić iz Buja i Bruno Odak iz Rovinja koji su s 9,5 i 9 bodova osvojili šesto, odnosno sedmo mjesto. Najbolji pazinski šahist na turniru bio je DENIS RAFAELIĆ na jedanaestom mjestu s 8,5 bodova, što je također veliki uspjeh s obzirom na to da je iza sebe ostavio velik broj bolje rangiranih šahista. Ovogodišnje izdanje turnira ostat će zabilježeno i po nastupu 12-godišnjeg MARINA ERJAVCA, člana pazinskog »Lovca«.
Ostali pazinski šahisti UDOVIČIĆ,PRPIĆ,MRKALJEVIĆ dijele 26-31 mijesto sa 7 osvojenih bodova,te PASTORČIĆ FLORIJAN 34. mijesto sa osvojenih 5 bodova.


Post je objavljen 08.10.2008. u 16:42 sati.