Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Coimbra, Batalha, Fatima

Preživjela rak dojke

Danas je Nacionalni dan borbe protiv raka dojke. U Hrvatskoj je 2001. od tumora dojke oboljelo 2175 žena. Umrle su 832. 2003. godine zabilježeno je 2303 novooboljelih. Slijedeće godine umrlo je njih 825. Preklani je umrlo 830.Lani 861. Spriječiti nastanak raka dojke nije moguće. Upravo stoga je neophodno što ranije otkriti bolest. Preko 90% bolesnica s karcinomom dojke može se izliječiti ako se dijagnoza bolesti postavi u ranom stadiju i ispravno liječi. Dopustite da danas ponovim: Ja sam preživjela. Jer sam se redovito samopregledavala i išla na mamografiju i ultrazvuk. Moj tumor bio je najmanje zloćudan od svih mogućih. Srećom. Prošla sam i operaciju i kemoterapiju i zračenje. I još uvijek imam obje dojke. I evo me, nasmiješena sam i sretna što sam živa!


A sad nastavak – Portugal II.
Coimbra, gradić pored rijeke Mondego, otprilike 100,000 stanovnika. Sveučilište (23,000 studenata; osnovano 1290., najstarija akademska institucija na portugalskom govornom području)

Coimbra

Coimbra

s jednom od najljepših knjižnica na svijetu (a koju se nije smjelo slikavavat).


Batalha - samostan iz 15. stoljeća, remek-djelo portugalske gotike.

Batalha

Batalha


Fatima, mjesto tišine, molitve i meditacije.

Fatima

 Fatima

 Fatima

Dragi zapalio svijeću za naše mile, didića i krsnog kuma Starije. Svijeće su u svojevrsnom samoposluživanju, svaka vrsta ima istaknutu svoju cijenu i škrabicu u koju se ubacuju novčići. Nitko ne prodaje, nitko ne provjerava ubacuje li se dovoljno novčića...


Post je objavljen 07.10.2008. u 10:52 sati.