Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Mesić doputovao u Evian na skup o svjetskoj politici

Predsjednik Republike Stjepan Mesić doputovao je u nedjelju predvečer u Evian, francusko turističko mjesto na Ženevskom jezeru, u kojem će se u sljedeća tri dana održati konferencija o svjetskoj politici u organizaciji Francuskog instituta za međunarodne odnose (IFRI).

Na prvoj konferenciji o svjetskoj politici, na kojoj će se do srijede, među gotovo tisuću sudionika, okupiti i više od dvadeset šefova država i političkih čelnika, raspravljat će se o stanju svijeta i budućim usmjerenjima. Pratit će je više od 300 novinara.

Predsjednik Mesić govorit će u utorak na plenarnoj sjednici na temu granica, a na marginama skupa održati niz bilateralnih susreta.

Među sudionicima Konferencije u mondenom francuskom gradiću najavljeni su predsjednik Europskog parlamenta Hans-Gert Poettering te glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer.

Uz plenarne sjednice, održat će se radionice i okrugli stolovi o aktualnim temama svjetske politike i gospodarstva, na kojima će ugledni politolozi, novinari i diplomati, raspravljati o gorućim izazovima današnjice, među kojima i o svjetskoj financijskoj krizi.

Institut IFRI osnovao je Thierry de Montbrial 1979. godine kao istraživački i debatni centar za cijeli svijet.

Post je objavljen 06.10.2008. u 11:38 sati.